Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η παρουσίαση του σχεδίου για το ΕΣΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η παρουσίαση του σχεδίου για το ΕΣΥ
ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος της παρέμβασης η αποδόμηση των κυβερνητικών πολιτικών όσον αφορά στην αναχαίτιση της πανδημίας.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) θα παρουσιάσει, σήμερα (2/3) στις 5:00 το απόγευμα, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, Αλέξης Τσίπρας. Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από την επίσημη σελίδα του κ. Τσίπρα στο facebook και στο επίσημο κανάλι του στο YouTube.

Ποιοι θα δώσουν το “παρών”:

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα μιλήσουν η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, ο Καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, ο καθηγητής Ιατρικής του Χάρβαρντ, Όθωνας Ηλιόπουλος, ο επίκουρος καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Καλομενίδης, και ο ομότιμος καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Δημήτρης Αναγνωστόπουλος. Στην διαδικτυακή εκδήλωση θα μετέχουν επίσης και εκπρόσωποι φορέων όπως η Πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών «ΕΛΕΑΝΑ», Αθανασία Παππά, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έβρου και αναπληρώτρια γραμματέας της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Εύη Ορφανού.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με την παρέμβασή της αυτή στοχεύει στην αποδόμηση των κυβερνητικών πολιτικών όσον αφορά στην αναχαίτιση της πανδημίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει λόγο για την έμπρακτη αποτυχία της κυβέρνησης στην διαχείριση του κορωνοϊού εστιάζοντας σε «παραδείγματα» που έφεραν «νέα παράταση ενός ακόμη απαγορευτικού», ενώ θα προσπαθήσει να αναδείξει τις προτεραιότητες του κόμματός του και την διαφορά που υπάρχει με την κυβέρνηση, η οποία «δεν πιστεύει και δεν στηρίζει το σύστημα Δημόσιας Υγείας». Επίσης, θα κάνει ειδική μνεία στις προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τις οποίες και αναδεικνύει μέσω περιοδειών και επισκέψεων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

«Εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση επιμένει να μην λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του πληθυσμού. Μετά από τέσσερις μήνες λοκντάουν τα κρούσματα αντί να μειώνονται έχουν πάλι δραματική αύξηση. Το ΕΣΥ και οι υγειονομικοί δεν έχουν άλλες αντοχές, την ώρα που η πληρότητα σε ΜΕΘ φθάνει πλέον το 95% στην Αττική και ακυρώνονται μαζικά χειρουργεία, με το ΕΣΥ να έχει μετατραπεί σε σύστημα μίας νόσου. Μέσα στην κατάσταση κατάρρευσης, η κυβέρνηση επιμένει να μην επιτάσσει ιδιωτικές κλινικές. Ένα χρόνο μετά την πανδημία η κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει διδαχθεί τίποτα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος της ραγδαίας αυτής επιδείνωσης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments