Ελλάδα

Ηλίας Μόσιαλος: Έξι εμβόλια προστατεύουν 100% από τη νοσηλεία για την Covid-19

Ηλίας Μόσιαλος: Έξι εμβόλια προστατεύουν 100% από τη νοσηλεία για την Covid-19
Ηλίας Μόσιαλος: Ο καθηγητής υποστήριξε ότι υπάρχουν έξι εμβόλια που παρέχουν 100% προστασία από τον Κορωνοϊό.

Έξι εμβόλια είναι κατά 100% αποτελεσματικά, όσον αφορά την προστασία που παρέχουν από νοσηλεία ή θάνατο, εάν μετά τον εμβολιασμό κάποιος κολλήσει κορωνοϊό, είτε το επικρατούν στέλεχος στην Ευρώπη είτε την παραλλαγή που κυκλοφορεί κυρίως στην Αγγλία. Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), ο οποίος παραθέτει και σχετικό πίνακα. Τα έξι εμβόλια είναι των Pfizer/BioNTech, Moderna, Οξφόρδης/AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax και το ρωσικό Sputnik.

Κάνει λόγο για «τεράστια επιτυχία των εμβολίων» και επισημαίνει «πως για το στέλεχος της νότιας Αφρικής χρειαζόμαστε περισσότερα επιδημιολογικά και κλινικά στοιχεία για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα». Όπως επισημαίνει, «ίσως κάποιοι να εκτεθούμε στον ιό, αφού εμβολιαστούμε. Αλλά ελπίζω να είναι καθησυχαστικό να γνωρίζουμε πως, έχοντας κάνει το εμβόλιο, δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τόσο για τον εαυτό μας. Και θα συνεχίσουμε να προσέχουμε και τους άλλους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, προσέχοντας για κάποιους μήνες».

Ηλίας Μόσιαλος: Είκοσι οκτώ ημέρες μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson υπάρχει 100% προστασία

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson παρέχει 100% προστασία από νοσηλεία για Covid-19 και δεν επηρεάζεται από τη βραζιλιάνικη παραλλαγή του κορωνοϊού, όπως δείχνει η ανάλυση των αρχικών στοιχείων 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, όσον αφορά τα ποσοστά νοσηλείας αυτών που συμμετείχαν σε σχετική μελέτη.

Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, αναφερόμενος στα στοιχεία της έκθεσης της συμβουλευτικής επιτροπής εμβολίων του FDA των ΗΠΑ για το συγκεκριμένο εμβόλιο, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου. Η έκθεση της συμβουλευτικής επιτροπής εμβολίων του FDA (Vaccines and Related Biological Products Advisory Committe) για το εμβόλιο της Johnson & Johnson δημοσιεύθηκε πριν τη συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, όπως έγινε και με τα άλλα δύο εμβόλια των Moderna και Pfizer/BioNTech. Οι εξωτερικοί εμπειρογνώμονες του FDA θα συζητήσουν και θα διατυπώσουν συστάσεις στο FDA για την έκτακτη αδειοδότηση του εμβολίου.

H Johnson & Johnson και τα αμερικανικά Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, στις 29 Ιανουαρίου, είχαν ανακοινώσει τα πρώτα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής, στην οποία συμμετείχαν 44.325 εθελοντές, και όλοι είχαν λάβει μία δόση του εμβολίου. Τα στοιχεία έδειξαν πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν συνολικά 66% και διέφερε ανάλογα με τη γεωγραφική τοποθεσία της κλινικής δοκιμής, καθώς το εμβόλιο είχε αποτελεσματικότητα 72% στις ΗΠΑ και 58% στη Νότια Αφρική (όπου κυκλοφορεί, κυρίως, η παραλλαγή του SARS-CoV-2).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments