Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Kλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα – Νέα πορεία στις 18:00

Δημήτρης Κουφοντίνας: Kλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα – Νέα πορεία στις 18:00
Δημήτρης Κουφοντίνας: Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Με εντολή της Αστυνομίας κλείνει στις 16:30 ο σταθμός Σύνταγμα του Μετρό για ακόμη μία φορά. Υπενθυμίζεται ότι στις 18:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πιο συγκεκριμένα η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών μαζί με την Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών και πλήθος συλλογικοτήτων και φοιτητικών συλλόγων, κάλεσαν σε νέα συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα, στις 18:00, στο Σύνταγμα. Έτσι λοιπόν καθ΄ υπόδειξη της ΕΛ.ΑΣ έκλεισε από τις 16:30 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας

Σύμφωνα με το Mega, ο απεργός πείνας παρουσιάζει μια υπνηλία τις τελευταίες ώρες, αλλά όταν ξυπνά έχει αίσθηση του χρόνου και του χώρου και έχει επαφή με το περιβάλλον.

Αρνείται να δεχθεί ορό έτσι ώστε να σιτιστεί ωστόσο έχει επιτρέψει στους γιατρούς να του χορηγήσουν ιχνοστοιχεία. Πάντως, η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη καθώς οργανισμός του έχει καταπονηθεί όλο αυτό το διάστημα. Για τη φύλαξή του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν επιστρατευτεί περίπου 100 αστυνομικοί της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Δομοκού, οι οποίοι βρίσκονται σε εικοσιτετράωρη βάση στο νοσοκομείο.

Στόχος είναι να μην υπάρξουν επεισόδια και εικόνες όπως το προηγούμενο Σάββατο όπου κάποια μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου μπήκαν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα διαδηλωτές βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να γίνει δεκτό το αίτημα του απεργού πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το απόγευμα της Τρίτης, με κεντρικό σύνθημα «κανένας νεκρός της πείνας απεργός», περίπου 5.000 κόσμου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που ζητά τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος, με την πορεία να κατευθύνεται προς τα Προπύλαια και να ολοκληρώνεται στην Ομόνοια. Λόγω της συγκέντρωσης έκλεισε η Βασιλίσσης Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη, ενώ λίγο πριν τις 19.00 αποδόθηκαν και οι δύο στην κυκλοφορία.

Για συμμετοχή στην κινητοποίηση είχε καλέσει, ανάμεσα σε άλλους, η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών, σύμφωνα με την οποία «όλα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης έχουν καταπέσει, καμία προνομιακή μεταχείριση δεν ζητείται, αλλά αντίθετα να τηρηθεί ο ίδιος αυτός φωτογραφικός νόμος που η ίδια ψήφισε». Κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments