Ελλάδα

Πέθανε ο Γιάννης Στάμος

Πέθανε ο Γιάννης Στάμος
Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής και πρώην αντιδήμαρχος Βόλου.

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο πολιτικός κόσμος από τον θάνατο του Γιάννη Στάμου. Ο πρώην βουλευτής και πρώην αντιδήμαρχος Βόλου άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τετάρτης (3/3) στο νοσοκομείο του Βόλου όπου και νοσηλευόταν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ενώ πριν λίγες ημέρες είχε μεταφερθεί στο «Αχιλλοπούλειο». Στις 6:00 το πρωί εξέπνευσε. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα τελεστεί η κηδεία του αλλά θα γίνε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Στάμος:

Γεννήθηκε στον Άνω Βόλο το 1947. Το 1966 αποφοίτησε από το Νυχτερινό Γυμνάσιο Βόλου. Σπούδασε αρχιτέκτονας στην Ιταλία όπου και εργάστηκε για να αντεπεξέλθει στα έξοδα των σπουδών και της διαβίωσης. Από το 1967 έως 1974 ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση στο εξωτερικό. Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΚ, γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ιταλίας από το 1975 – 1977 και από το 1980 ήταν μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας.

Εκλέχθηκε επί τρεις συνεχείς θητείες, (το 1982, 1986, 1990), δημοτικός σύμβουλος Βόλου ενώ διετέλεσε αντιδήμαρχος Βόλου από το 1982 – 1988 και από το 1991 – 1993. Επανήλθε ως αντιδήμαρχος Βόλου, στη διάρκεια θητείας ως δημάρχου, του Αλέκου Βούλγαρη. Επίσης έχει εκλεγεί δύο φορές βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ. Το 1994 ήταν υποψήφιος Νομάρχης και από το 1995-2002 είχε τη θέση του Αντινομάρχη. Τέλος, διετέλεσε και πρόεδρος της ΠΑΕ «Ολυμπιακός Βόλου», της ομάδας που αγαπούσε πολύ. Ήταν παντρεμένος με την Ιταλίδα Ματίλντε και είχε δύο κόρες, την Ντανιέλα και την Μαργκώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments