Τεχνολογία

Instagram: Τι αλλάζει στη δημοφιλή πλατφόρμα

Instagram: Τι αλλάζει στη δημοφιλή πλατφόρμα
Instagram: Η πλατφόρμα επιδιώκει να αλλάξει για να ανταποκριθεί στο τι ζητάνε οι χρήστες την εποχή των lockdown.
Instagram: Η πλατφόρμα επιδιώκει να αλλάξει για να ανταποκριθεί στο τι ζητάνε οι χρήστες την εποχή των lockdown.

Οι εφαρμογές των social media έχουν την τιμητική τους εν μέσω lockdown αφού εκεί σχολιάζουμε όσα μας απασχολούν, ενώ υπάρχουν δυσκολίες και παράπονα όταν δεν έχουμε ίντερνετ. Το Instagram επιδιώκει να αλλάξει κι άλλο και να ανταποκριθεί στο τι ζητάνε οι χρήστες αυτή την εποχή.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να ακολουθήσει τα βήματα του Clubhouse και του Twitch, καθώς γίνεται επίσης μέρος του κόσμου των ζωντανών δωματίων (live rooms).  Αυτή η δυνατότητα, η οποία θα είναι διαθέσιμη σύντομα, επεκτείνει τον αριθμό από 2 σε έως 4 συμμετέχοντες σε μία ζωντανή μετάδοση.

Ο διοργανωτής της ζωντανής μετάδοσης θα έχει, με αυτόν τον τρόπο, τη δυνατότητα να προσκαλέσει 3 άτομα στη ζωντανή μετάδοση, είτε καλώντας τους όλους μαζί, είτε σταδιακά καθ΄όλη τη διάρκεια της εργασίας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, οι live μεταδόσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν μια άνοδο ζήτησης.

Στην πραγματικότητα, το Instagram παρενέβη για να ενημερώσει τις δυνατότητες και να δώσει νέους τρόπους αλληλεπίδρασης ανάμεσα στους χρήστες.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ζωντανές μεταδόσεις στα κοινωνικά δίκτυα κατέλαβαν και έπαιξαν σημαντικό κοινωνικό ρόλο. Ιnfluencers, ηθοποιοί, ποδοσφαιριστές, σεφ και μουσικοί είναι μερικές από τις κατηγορίες που έχουν επιλέξει να αλληλεπιδράσουν με τους οπαδούς τους κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Επίσης, το Instagram ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι θεατές μπορούν να αγοράσουν ειδικά σήματα για να αποκτήσουν ορατότητα κατά τη διάρκεια ενός live streaming και έτσι να υποστηρίξουν τους δημιουργούς.

Τον περασμένο Οκτώβριο όπως αναφέρει σχετικά το wifinews.gr, το Instagram αύξησε επίσης τη μέγιστη διάρκεια των ζωντανών εκπομπών σε τέσσερις ώρες. Οι αλλαγές θα ανοίξουν τον δρόμο για νέες μορφές δημιουργικότητας.

Για παράδειγμα, θα μπορούμε να ακούμε πραγματικές μουσικές συναυλίες, να δούμε εκπομπές ή να συμμετέχουμε σε ερωτήσεις και απαντήσεις, ή απλά να διασκεδάσουμε με φίλους. Η διαδικασία για την έναρξη ενός Live Room είναι παρόμοια με εκείνη των τυπικών ζωντανών εκπομπών.

Δηλαδή, ο χρήστης θα πρέπει απλώς να σύρει προς τα αριστερά και να επιλέξει τη ρύθμιση «Live Video». Για να προσθέσετε χρήστες απλώς πατήστε το εικονίδιο Δωμάτια, επιλέξτε τους συμμετέχοντες και αυτό είναι.

Όπως και με τις κανονικές ζωντανές ροές, οι επισκέπτες μπορούν να ζητήσουν να συμμετάσχουν στη live μετάδοση, αλλά εναπόκειται στον διοργανωτή αν ο ίδιος θέλει να τους αποδεχτεί ή όχι.

Συν τοις άλλοις, η νέα λειτουργία σάς αναγκάζει να δώσετε τίτλο στη live μετάδοση και ο διοργανωτής τοποθετείται στο πάνω μέρος της οθόνης.

Το Instagram, έχοντας επίγνωση του ότι έχει στη διάθεσή του ένα εργαλείο «διπλής όψης», παρενέβη επίσης στους όρους της ασφάλειας. Οι χρήστες που αποκλείονται από έναν ή περισσότερους συμμετέχοντες στην αίθουσα δεν θα μπορούν πλέον να εισέλθουν στην αίθουσα, ενώ αραμένει η δυνατότητα αποκλεισμού ή αναφοράς σχολίων ακόμη και για τα Live Room.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments