Τεχνολογία

Vodafone: Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο δίκτυο της εταιρίας

Vodafone: Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο δίκτυο της εταιρίας
Vodafone: Σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας, το μεσημέρι παρουσιάστηκε ένα τεχνικό ζήτημα σε συγκεκριμένο κόμβο της εταιρίας στη Μεταμόρφωση.

Αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη που παρουσιάστηκε στο δίκτυο της Vodafone και είχε σαν αποτέλεσμα αρκετοί συνδρομητές κυρίως στα Βόρεια της Αττικής, να έχουν προβλήματα στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας και στην πρόσβαση στο internet. Οι συνδρομητές της Vodafone ωστόσο είχαν και στο παρελθόν προβλήματα με το ίντερνετ. 

Σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας, το μεσημέρι παρουσιάστηκε ένα τεχνικό ζήτημα σε συγκεκριμένο κόμβο της εταιρίας στη Μεταμόρφωση.

Το ζήτημα που προέκυψε ήταν μικρής έκτασης και επηρέασε πολύ περιορισμένο αριθμό συνδρομητών σταθερής. “Λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκλήθηκε στους συνδρομητές που επηρεάστηκαν, για τους οποίους και μεριμνούμε” επισημαίνει η Vodafone.

To πρόβλημα της εταιρίας

Τα προβλήματα εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές και ζητήματα υπήρξαν και με την πρόσβαση στα δεδομένα. Πρακτικά, αυτό που συνέβη, σύμφωνα πάντα με τη Vodafone, είναι ότι η βλάβη είχε απομονώσει το ελληνικό δίκτυο και δεν μπορούσε να βγει προς τα έξω η ελληνική κίνηση, με αποτέλεσμα το σήμα να μην μπορεί να μεταδοθεί.

Το πρόβλημα επιβεβαιωνόταν και από τη Vodafone Γερμανίας, Ιταλίας, Ιρλανδίας και άλλων κρατών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το διεθνές καλώδιο οπτικής ίνας είχε κοπεί σε Ιταλία, Τουρκία και Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να απομονωθεί το δίκτυο της Ελλάδας. Οι ίδιες πηγές υπολόγιζαν τότε τον χρόνο αποκατάστασης της βλάβης σε περίπου δύο ώρες.

Εν τω μεταξύ, ανατροπή υπάρχει στην αγορά των τηλεπικοινωνιών αφού μπαίνει η ΔΕΗ. Σύμφωνα με το business plan της εταιρείας, που είχε παρουσιαστεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της, Γιώργο Στάσση, η ΔΕΗ έχει στα σκαριά επενδύσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, όπου σε πρώτη φάση θα αξιοποιηθούν τα μήκους 242.000 χλμ. δίκτυα ηλεκτρισμού του ΔΕΔΔΗΕ, για να «κουμπώσουν» πάνω τους οπτικές ίνες. Αυτές σε δεύτερη φάση θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 5G.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments