Διεθνή

The Sun: Βρετανοί που έχουν εμβολιαστεί θα προσπερνούν την ουρά στα ελληνικά αεροδρόμια

The Sun: Βρετανοί που έχουν εμβολιαστεί θα προσπερνούν την ουρά στα ελληνικά αεροδρόμια
The Sun: Όπως είπε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, "αν και όλοι οι Βρετανοί θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, εκείνοι που έχουν λάβει το εμβόλιο θα χρησιμοποιούν μια ειδική εφαρμογή που θα το αποδεικνύει".

Για την τουριστική περίοδο φαίνεται πως προετοιμάζεται η χώρα μας, αφού σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα οι ελληνικές αρχές επεξεργάζονται σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι Βρετανοί τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί θα προσπερνούν την ουρά στα αεροδρόμια και δεν θα χρειάζεται να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού για να εισέλθουν στη χώρα μας.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα The Sun, οι αρχές προτίθενται να επιτρέπουν στους Βρετανούς που έχουν κάνει το εμβόλιο για την Covid-19 να χρησιμοποιούν μια ειδική «πράσινη λωρίδα», αντί να στέκονται στην ουρά εκείνων που περιμένουν στον έλεγχο μ’ ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Η Ελλάδα είναι μια από τις κορυφαίες επιλογές των Βρετανών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και ελπίζει να θέσει σε εφαρμογή μέχρι τα μέσα Μαΐου το σχέδιο αυτό καθιστώντας έτσι ακόμη πιο εύκολη τη διαμονή όσων σχεδιάζουν να έλθουν φέτος στη χώρα μας. Όπως άλλωστε είπε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, “αν και όλοι οι Βρετανοί θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, εκείνοι που έχουν λάβει το εμβόλιο θα χρησιμοποιούν μια ειδική εφαρμογή που θα το αποδεικνύει”.

Οι συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας είναι «σε προχωρημένο στάδιο», ανέφερε πηγή στη Sun προσθέτοντας ότι «ο στόχος μας είναι να τεθεί σε ισχύ το σύστημα μέχρι τα μέσα Μαΐου. “Η βρετανική κυβέρνηση γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι προσφιλής προορισμός για εκατομμύρια Βρετανούς και θέλει να διευκολύνει τα πράγματα για να ξαναρχίσουν τα ταξίδια. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα περιλαμβάνουν τα ονόματα των επιβατών, τον αριθμό του διαβατηρίου τους και μια επιβεβαίωση ότι έχουν λάβει το εμβόλιο”, γράφει το δημοσίευμα.

Από την άλλη πλευρά αξιωματούχοι του βρετανικού υπουργείου Μεταφορών είπαν ότι απέχουν ακόμη πολύ τα σχέδια από το να πέσουν οι υπογραφές των υπουργών.

Όλα αυτά γίνονται την ώρα που οι αξιωματούχοι του τουριστικού κλάδου της Ισπανίας ανααφέρουν ότι θα εισάγουν πιστοποιητικά εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, οι τοπικοί κυβερνήτες των Βαλεαρίδων νήσων απηύθυναν έκκληση στην υπουργό Τουρισμού της Ισπανίας, Μαρία Ρέγιες Μαρότο, να τους επιτρέπει να ξεκινήσει το πιλοτικό σχέδιο για την υποδοχή Βρετανών τουριστών με διαβατήρια εμβολιασμού. Το σχέδιο θα καλύπτει την Ίμπιζα, τη Μαγιόρκα και τη Μενόρκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments