Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός: Έκλεισε συμφωνία με τη Moderna για 2 ακόμα εκατομμύρια δόσεις εμβολίου

Βρετανία κορωνοϊός: Έκλεισε συμφωνία με τη Moderna για 2 ακόμα εκατομμύρια δόσεις εμβολίου
Βρετανία κορωνοϊός: Η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε σε συμφωνία με την αμερικάνικη εταιρεία για 2 ακόμα εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Συμφωνία με την αμερικάνικη εταιρεία Moderna Inc έκλεισε η Βρετανία για την αγορά 2 επιπλέον εκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου εμβολίου της εναντίον του νέου κορωνοϊού. Την είδηση έκανε γνωστή η βρετανική κυβέρνηση σήμερα.

Με τη συμφωνία αυτή, το Λονδίνο θα αποκτήσει πρόσβαση σε αριθμό δόσεων του συγκεκριμένου σκευάσματος που αρκεί για τον εμβολιασμό 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων. Συνολικά, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει κλείσει συμφωνίες για την αγορά 357 εκατομμυρίων δόσεων υποψήφιων εμβολίων από επτά εταιρίες και φορείς που τα αναπτύσσουν, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του βρετανικού υπουργείου Υγείας.

Ο βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ διαβεβαίωσε πως το Λονδίνο έχει πλέον ιδιαίτερα «ευρύ φάσμα» υποψήφιων εμβολίων στη διάθεσή του και «είναι έτοιμο» να αρχίσει ανοσοποίηση μόλις λάβουν πιστοποίηση από τον αρμόδιο εποπτικό φορέα, «ξεκινώντας από εκείνους που θα ωφεληθούν περισσότερο».

Τα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας έχουν ειδοποιηθεί πως πρέπει να προετοιμαστούν για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Daily Mail, το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας, δηλαδή γιατροί και νοσηλευτές, θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν από τις 7 Δεκεμβρίου, ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών.

Σύμφωνα, δε, με τον Guardian, τα νοσοκομεία της Αγγλίας θα μπορούσαν να παραλάβουν τις πρώτες προμήθειες εμβολίων της Pfizer/BionTech έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, καθώς η έγκριση του εμβολίου αναμένεται να δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως σημειώνουν πηγές του NHS, το εμβόλιο της Pfizer, μόλις αποσταλεί από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Βέλγιο, μπορεί να βγει έως τέσσερις φορές εκτός της θερμοκρασίας συντήρησης των -70 βαθμών Κελσίου, μέχρι να γίνει ο εμβολιασμός.

Να υπογραμμιστεί πως μόνο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα είναι αυτό που αρχικά θα εμβολιαστεί και όχι οι ηλικιωμένοι που ζουν σε μονάδες φροντίδας – όπως προβλεπόταν προηγουμένως.

Όμως αυτή η απόφαση εξαρτήθηκε από τη φύση του εμβολίου της Pfizer και τη χημική σύνθεση του συγκεκριμένου εμβολίου που απαιτεί, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, να υφίσταται περιορισμένο αριθμό μετακινήσεων (όπως αναφέρθηκε προηγουμένως). Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να μεταφερθεί από τους γιατρούς στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή στα σπίτια αυτών. Σε όσους ζουν στις προαναφερθείσες μονάδες ή είναι ηλικίας άνω των 80 ετών, αναμένεται να χορηγηθεί το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης/AstraZeneca, το οποίο αναμένεται να πάρει επίσης έγκριση κυκλοφορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments