Οικονομία

Συνεργασία: Μέχρι πότε η υποβολή δηλώσεων – Ολόκληρη η διαδικασία

Συνεργασία: Μέχρι πότε η υποβολή δηλώσεων – Ολόκληρη η διαδικασία
Συνεργασία: Μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2021 υποβάλλονται δηλώσεις για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2021 υποβάλλονται δηλώσεις για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Είναι δυνατή η διαδικασία των ορθών επαναλήψεων των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό – Α’ φάση καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας.

Παράλληλα, υποβολή δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον μήνα Φεβρουάριο 2021 (Β’ φάση) γίνεται από τις 1/3/2021 έως και 15/3/2021. Οι δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον μήνα Ιανουάριο 2021 (Β’ φάση) υποβάλλονται από τις 1/3/2021 έως και 15/3/2021.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» τον μήνα Ιανουάριο 2021 και μόνο:

  • για εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση Β΄ΦΑΣΗΣ για τον Ιανουάριο 2021, και
  • για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ΦΑΣΗΣ.

Μονομερείς δηλώσεις στον τουρισμό

Ξεκίνησε η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού 534 ευρώ για εργαζόμενους στον τουρισμό.

Πιο συγκεκριμένα, από χθες 25 Φεβρουαρίου δίνεται η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ ανά μήνα, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 στις ακόλουθες κατηγορίες εργαζομένων, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Σημειώστε τις κατηγορίες:

  • Ξεναγοί και όσοι αποφοίτησαν 2019 και 2020 από διετούς φοίτησης Σχολές Ξεναγών
  • Τουριστικοί συνοδοί

Εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν τη θερινή τουριστική περίοδο έτους 2019, σε τουριστικές επιχειρήσεις με ΚΑΔ: 79.11 «Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων», 79.12 «Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών» 79.90 «Άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες», εφόσον δεν επαναπροσλήφθηκαν τη θερινή τουριστική περίοδο του έτους 2020.

Εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν σε χειμερινά τουριστικά καταλύματα και χιονοδρομικά κέντρα από τον Οκτώβριο 2019 έως και τον Μάρτιο 2020 και δεν επαναπροσλήφθηκαν από τον Οκτώβριο του 2020 έως και τις 16 Φεβρουαρίου 2021.

Αναστολές Μαρτίου: Ξεκινούν από σήμερα οι δηλώσεις

Από σήμερα ξεκινούν οι δηλώσεις προαναγγελίας για τις αναστολές συμβάσεων του Μαρτίου στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ». Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις προαναγγελίας συνεχίζονται και το Μάρτιο καθώς εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά το Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ χθες Τρίτη, περιλαβάνονται νέα κριτήρια και προϋποθέσεις για την πρόσβαση των πληττόμενων βάσει λίστας ΚΑΔ επιχειρήσεων στις αναστολές του Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν αρκεί μόνο ο ΚΑΔ αλλά πρέπει να υπάρχουν και άλλες πρόσθετες προϋποθέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments