Διεθνή

Ισπανία: Νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις κατά την Μεγάλη Εβδομάδα

Ισπανία: Νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις κατά την Μεγάλη Εβδομάδα
Ισπανία: Λαμβάνονται προληπτικά μέτρα προκειμένου να μην αναζωπυρωθεί η πανδημία.

Ευχάριστα είναι τα νέα από την Ισπανία, καθώς οι υγειονομικοί δείκτες βελτιώνονται. Ωστόσο, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι θα περιορίσουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Ύστερα από μια συνεδρίαση μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και των 17 περιφερειών της χώρας, το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε μια συμφωνία για τον αποκλεισμό των περιφερειών.

Κορωνοϊός Ισπανία: Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι δυνατή η μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια ενώ δεν θα επιτρέπονται και οι επισκέψεις σε οικογενειακά και φιλικά σπίτια.

Η συμφωνία κυβέρνησης και περιφερειών προβλέπει επίσης την απαγόρευση των εορτασμών δημοσίων εκδηλώσεων και μια απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ 22.00 έως 06.00 το πρωί. Στις κοινωνικές συναθροίσεις θα συμμετέχουν έως και 4 άνθρωποι. Η συμφωνία αναμένεται να υιοθετηθεί επισήμως την επόμενη εβδομάδα με την περιφέρεια της Μαδρίτης να διαφωνεί, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο ενός lockdown και να προτάσσεται η βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης.

«Στόχος μας παραμένει να σώζουμε ζωές, όχι να σώζουμε εβδομάδες (Μεγάλες)», δήλωσε χαρακτηριστικά η Καρολίνα Ντάριας, η υπουργός Υγείας, ένα σύνθημα το οποίο η κυβέρνηση εξετάζει να χρησιμοποιήσει για μια εκστρατεία ενημέρωσης «δεν σώζουμε εβδομάδες, σώζουμε ζωές».

Η Ισπανία σε lockdown

Η Ισπανία σε lockdown

Πάντως, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει με κάθε κόστος το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της επιδημίας την περίοδο του Πάσχα, όπως έγινε στις αρχές Ιανουαρίου, με τη χαλάρωση των περιορισμών με αφορμή τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Σημειώνεται ότι η Ισπανία ξεπέρασε στις αρχές του Μαρτίου το όριο των 70.000 νεκρών, αφότου γνώρισε τον πιο θανατηφόρο μήνα της πανδημίας του κορωνοϊού μετά το πρώτο κύμα, όμως οι δείκτες δείχνουν πως η υγειονομική κατάσταση βελτιώνεται, ιδίως στους οίκους ευγηρίας, όπου έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Σε σχετική έκθεσή της η κυβέρνηση της χώρας μέτρησε για πρώτη φορά σε 29.408 τον αριθμό των νεκρών από Covid-19 στους οίκους, οι οποίοι είχαν επιβεβαιωθεί από ένα τεστ ή επρόκειτο για ύποπτα κρούσματα, από την αρχή της πανδημίας. Περισσότεροι από 1,2 εκατ. άνθρωποι έχουν ήδη κάνει στην Ισπανία τις δύο δόσεις ενός εμβολίου κατά της νόσου Covid-19, με την κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ να υπολογίζει ότι θα εμβολιάσει το 70% των 47.000.000 κατοίκων της χώρας έως το τέλος του καλοκαιριού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments