Οικονομία

e-ΕΦΚΑ: «Τέλος χρόνου» για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών Ιανουαρίου

e-ΕΦΚΑ: «Τέλος χρόνου» για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών Ιανουαρίου
e-ΕΦΚΑ: «Αδειάζει» η κλεψύδρα για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών Ιανουαρίου του e-ΕΦΚΑ, καθώς η προθεσμία λήγει σήμερα 5 Μαρτίου 2021.

«Αδειάζει» η κλεψύδρα για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών Ιανουαρίου του e-ΕΦΚΑ, καθώς η προθεσμία λήγει σήμερα 5 Μαρτίου 2021. Παράλληλα, μέχρι σήμερα ο e-ΕΦΚΑ θα πραγματοποιήσει μια σειρά από πληρωμές.

Σημειώνεται ότι από 25 Φεβρουαρίου είχαν αναρτηθεί στον διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Ιανουάριου 2021 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.

Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

e-ΕΦΚΑ: Από σήμερα η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για νέους μηχανικούς

Από 5 Μαρτίου δίνεται η δυνατότητα σε νέους μηχανικούς να επιλέξουν την ειδική ασφαλιστική κατηγορία μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ.

Σε επικοινωνία του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ και του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος συμφωνήθηκε να δοθεί από την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 η δυνατότητα σε νέους μηχανικούς που εντάχθηκαν ετεροχρονισμένα στην ασφάλιση να επιλέξουν μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας την ειδική ασφαλιστική κατηγορία (έως 5 έτη ασφάλισης).

Μετά την υποβολή του αιτήματος θα ακολουθήσει η εκκαθάριση, η διόρθωση των ειδοποιητηρίων και ο συμψηφισμός των ποσών που έχουν καταβληθεί με οφειλές ή μελλοντικές ασφαλιστικές εισφορές. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για νέους μηχανικούς που εντάχθηκαν ετεροχρονισμένα στην ασφάλιση έχει οριστικά εξαλειφθεί από τον Οκτώβριο του 2020, μέσω της αυτοματοποιημένης διαδικασίας εγγραφής.

Συγκεκριμένα, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), πραγματοποιείται ηλεκτρονικά η απογραφή των νέων ασφαλισμένων και εκτυπώνεται η βεβαίωση που πρέπει να προσκομιστεί στις υπηρεσίες τις ΑΑΔΕ στις περιπτώσεις έναρξης ατομικής δραστηριότητας από Ελεύθερους Επαγγελματίες, Αυτοαπασχολούμενους και Αγρότες. Ακολούθως ο e-ΕΦΚΑ ενημερώνεται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ για την έναρξη της δραστηριότητάς τους από την ΑΑΔΕ και πραγματοποιείται η ένταξή τους στην ασφάλιση χωρίς σε κανένα στάδιο να απαιτείται επίσκεψη σε φυσικό υποκατάστημα.

e-ΕΦΚΑ: Ποιοι θα δουν μέχρι σήμερα λεφτά στους λογαριασμούς τους

Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 1-5 Μαρτίου οι εξής καταβολές:

Τακτικές πληρωμές:

  • 10,5 εκατ. ευρώ σε 17.700 δικαιούχους για επιδόματα ασθενείας, μητρότητας, κηδείας
  • 17 εκατ. ευρώ σε 920 δικαιούχους για την απονομή εφάπαξ
  • 530 χιλ. ευρώ σε 530 δικαιούχους για το εξωϊδρυματικό επίδομα και το επίδομα συμπαράστασης του τέως ΤΑΥΤΕΚΩ
  • 5.500 χιλ. ευρώ σε 11 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης
  • Έκτακτες πληρωμές 321 χιλ. ευρώ σε 907 δικαιούχους για την συμπληρωματική καταβολή δωρόσημου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments