Πολιτική

Χαρδαλιάς: Αυτές οι περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Χαρδαλιάς: Αυτές οι περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»
Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε για τις νέες αποφάσεις της κυβέρνησης. Ποιες περιοχές μπήκαν σε καθεστώς αυστηρού lockdown.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε για τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα κρούσματα που και σήμερα ξεπέρασαν τα δύο χιλιάδες, ενώ συνεχίζεται η σφοδρή πίεση στο ΕΣΥ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι παλεύουμε να αποκρούσουμε το τρίτο κύμα του ιού, ενώ οι μεταλλάξεις επιδεινώνουν την κατάσταση. Να είμαστε φειδωλοί στις μετακινήσεις μας, τόνισε. Να μετακινούμαστε στη μικρότερη δυνατή απόσταση κάθε φορά.

Οι περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

  • Π.Ε. Φωκίδας
  • Δήμος Ανωγείων

Ειδικά, στα Ανώγεια διπλασιάστηκαν τα κρούσματα τις τελευταίες δύο μέρες. Στην Φωκίδα, τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από 19 σε 59». Στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε άλλες περιοχές που υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο. Αυτό ισχύει για τις: Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα, Καβάλα, Ημαθία, Σέρρες, Κιλκίς, Ζάκυνθο, Χανιά και Ρέθυμνο. Ο υφυπουργός τόνισε ότι σε αυτές τις περιοχές χρειάζεται αυξημένη προσοχή για να μη ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Για τη Λάρισα αναστέλλεται η ένταξή της στο «βαθύ κόκκινο» από αύριο Σάββατο, όπως είχε ανακοινωθεί, λόγω των σεισμών στην περιοχή.

Χαρδαλιάς: Τι αλλάζει στα μέτρα

  • Για τη μετάβαση σε ΚΤΕΟ δεν ισχύει η χιλιομετρική απαγόρευση. Χρειάζεται αποδεικτικό του ραντεβού και μήνυμα με κωδικό 2.
  • Επιτρέπεται η τέλεση γάμων, με την παρουσία 9 ατόμων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη συνέχεια ανέφερε ότι η ελπίδα είναι στα εμβόλια για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Χαρδαλιάς: Δείτε την ενημέρωση

Χαρδαλιάς: Η κατάσταση συνεχίζει να είναι κρίσιμη

Ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε: «Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.215, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 201.677 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. 

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 71 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.664 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Χαρδαλιάς: Υπάρχει μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ

Χαρδαλιάς: Υπάρχει μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 451 (68.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.398 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402 (ημερήσια μεταβολή +10.14%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 335 ασθενείς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments