Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Οι μεταλλάξεις θα κυριαρχήσουν το επόμενο διάστημα

Εξαδάκτυλος: Οι μεταλλάξεις θα κυριαρχήσουν το επόμενο διάστημα
Εξαδάκτυλος: Τι είπε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για την εξέλιξη της πανδημίας.

Στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού στη χώρα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Ο κ. Εξαδάκτυλος είχε μιλήσει και τις προηγούμενες ημέρες για το θέμα εκφράζοντας τον προβληματισμό του και σήμερα επανέρχεται σε αυτό, μετά και την έρευνα του ΑΠΘ για τη Θεσσαλονίκη.

Εξαδάκτυλος: Οι μεταλλάξεις θα κυριαρχήσουν

Όπως είπε μιλώντας στο OPEN, οι μεταλλάξεις θα κυριαρχήσουν στο επιδημιολογικό τοπίο. «Η πραγματικότητα είναι ότι η εικόνα έχει αλλάξει. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι και αυτή η εβδομάδα δεν θα είναι μία εύκολη εβδομάδα και αυτοί οι σκληροί -τώρα πια- αριθμοί θα αρχίσουν να επηρεάζονται».

Ερωτηθείς εάν τον φοβίζουν πολύ οι δύο τελευταίες μεταλλάξεις, της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας, διότι συζητείται πως τα εμβόλια ενδέχεται να μην τις καλύπτουν, αποκρίθηκε πως «είναι δεδομένο ότι οι μεταλλάξεις θα κυριαρχήσουν. Με αυτές θα έρθουμε αντιμέτωποι, από τώρα και στο μέλλον. Με τις μεταλλάξεις, οι οποίες μεταδίδονται πιο γρήγορα».

Αναφορικά με το εμβόλιο και το ότι φαίνεται να είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της μίας εκ των δύο νέων μεταλλάξεων, σε σύγκριση με τα άλλα στελέχη του ιού, δηλαδή, κατά 50%, είπε: «Αυτό αντιρροπείται είτε με καινούργιο εμβόλιο είτε με ταχύ εμβολιασμό και μικρή διασπορά της νόσου στο ενδιάμεσο».

O Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

O Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Θυμίζουμε ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.142 μολύνσεις εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Επίσης, το ίδιο διάστημα, 53 πολίτες έφυγαν από τη ζωή ενώ 466 είναι οι διασωληνωμένοι. Το Σάββατο ανακοινώθηκαν 2.301 νέα κρούσματα, 41 νεκροί και 452 διασωληνωμένοι. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 205.120 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Επίσης, οι θάνατοι από την έναρξη της επιδημίας που έχουν καταγραφεί συνολικά είναι 6.758. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 3.801.060 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 1.757.916 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 46.159 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments