Οικονομία

Μέτρα στήριξης: Ποιες περιοχές αφορά το έκτακτο επίδομα για εργαζομένους και επιχειρήσεις

Μέτρα στήριξης: Ποιες περιοχές αφορά το έκτακτο επίδομα για εργαζομένους και επιχειρήσεις
Μέτρα στήριξης: Εντός του Μαρτίου αναμένεται να γίνουν οι πληρωμές για το έκτακτο επίδομα σε εργαζομένους και επιχειρήσεις, στον κλάδο του λιανικού εμπορίου

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να γίνουν οι πληρωμές για το έκτακτο επίδομα σε εργαζομένους και επιχειρήσεις, στον κλάδο του λιανικού εμπορίου που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή  κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού όπως έκανε γνωστό από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός θα λάβουν θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ οι επιχειρήσεις, ενώ ο κάθε μισθωτός που απασχολούνταν σε αυτές θα λάβει επίδομα 1.000 ευρώ.

Μέτρα στήριξης: Ποιες περιοχές αφορά

  • Περιοχές της Δυτικής Αττικής
  • Κοζάνη
  • Αλίαρτος
  • Κάλυμνος
ΛΕΦΤΑ

Μέτρα στήριξης: Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης κ. Επενδύσεων

«Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away. Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown», είπε αρχικά ο Υπουργός Ανάπτυξης ανακοινώνοντας και τα σχετική ποσά που θα προβλέπει η απόφαση.

«Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση – όχι επιστρεπτέα προκαταβολή ή δάνειο – 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση», τόνισε.

ΛΕΦΤΑ

Μέτρα στήριξης: Αυτά είναι τα ποσά

  • 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση
  • 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος

Μέτρα στήριξης: Πότε και πως θα καταβληθούν τα χρήματα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί εντός του μήνα σε ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Μέτρα στήριξης: Ενισχύσεις 7,3 δις από τους 6 κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Στα 7,3 δις, ευρώ ανέρχεται το συνολικό ύψος των ενισχύσεων από τους 6 κύκλους της Επιστρεπτέας προκαταβολής από το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η αποδοχή των ποσών για τους δικαιούχους που μέχρι στιγμής αγγίζουν τους 286.181.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο της μη επιστροφής του 50% των ενισχύσεων που έλαβαν επαγγελματίες και επιχειρήσεις στους τρεις πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας, όπως έγινε και στους επόμενους, αλλά με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments