Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Έκτακτη επιχορήγηση για εργαζομένους και καταστήματα που έμειναν κλειστά τα Χριστούγεννα

Άδωνις Γεωργιάδης: Έκτακτη επιχορήγηση για εργαζομένους και καταστήματα που έμειναν κλειστά τα Χριστούγεννα
Άδωνις Γεωργιάδης: Έκτακτη επιχορήγηση ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής για επιχειρήσεις και εργαζομένους στον κλάδο του λιανεμπορίου που παρέμειναν σε αυστηρό lockdown την εορταστική περίοδο

Έκτακτη επιχορήγηση ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής για επιχειρήσεις και εργαζομένους στον κλάδο του λιανεμπορίου που παρέμειναν σε αυστηρό lockdown την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Άδωνις Γεωργιάδης: Έκτακτη επιχορήγηση 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ανά εργαζόμενο

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Αδωνις Γεωργιάδης εξήγγειλε ότι οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου που παρέμειναν κλειστές στις εορτές και δεν μπορούσαν να δουλέψουν ούτε με το σύστημα του click away θα λάβουν εκτάκτως 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος.

Η ενίσχυση θα αφορά τις περιοχές όπως Δυτική Αττική, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Κοζάνη κ.α.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away. Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown.

Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση -όχι επιστρεπτέα ή δάνειο- 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Άδωνις Γεωργιάδης: Πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις

Πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Πέμπτης (4/3) το νέο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις. Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΚΚΕ, επί της αρχής, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 158 βουλευτές, ενώ 140 βουλευτές καταψήφισαν.

Στο άρθρο 15 του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει ότι η διαδικασία δημοπράτησης των έργων θα μπορεί να ξεκινά πριν από την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων και οι δύο διαδικασίες θα προχωρούν παράλληλα, «υπέρ» τάχθηκαν 158 βουλευτές και 140 καταψήφισαν.

Στο άρθρο 219 για τον καθορισμό υπο-περιοχών ήπιας ανάπτυξης, «υπέρ» ψήφισαν 158 βουλευτές και 140 καταψήφισαν. Στην τροπολογία για την αναστολή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης, «υπέρ» ψήφισαν 158 βουλευτές, 119 βουλευτές ψήφισαν «κατά» και 21 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Το νέο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις ήταν προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία προσδοκά ότι θα αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που δημιουργεί ο νέος νόμος, ώστε με διαφάνεια να προχωρήσει γρήγορα η απορρόφηση της «ιστορικής πρόκλησης» των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments