Αθλητισμός

ΑΕΚ: Κράτησε το “μηδέν” μετά από καιρό

ΑΕΚ: Κράτησε το “μηδέν” μετά από καιρό
ΑΕΚ: Η Ένωση επικράτησε άνετα του Απόλλωνα με 2-0 και μετά από σχεδόν δυο μήνες κράτησε ανέπαφη την εστία της σε αγώνα πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς must win για τους “κιτρινόμαυρους”. Μετά το 2-2 του ΠΑΟΚ με τον Άρη είχε και πάλι την ευκαιρία να ανέβει στη δεύτερη θέση. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έκαναν καλή εμφάνιση για 45 λεπτά και με δυο τέρματα του Καρίμ Ανσαριφάντ κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 2-0.Αυτό το τρίποντο έφερε ηρεμία στην ομάδα καθώς μετά την ήττα στον Βόλο τα μαύρα σύννεφα είχαν κάνει την εμφάνισή τους πάνω από τα Σπάτα.

Αυτή η νίκη δεν είναι για πολλούς πανηγυρισμούς στο “κιτρινόμαυρος στρατόπεδο”, αλλά υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο. Μετά από επτά σερί ματς στα οποία η εστία της παραβιαζόταν, η ΑΕΚ κατάφερε χθες να κρατήσει το μηδέν. Η «Ένωση» είχε να δει απαραβίαστη την εστία της από τις 31 Ιανουαρίου και τη νίκη επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο (0-2), ενώ έκτοτε είχε παθητικό 1,7 γκολ κατά μέσο όρο.

Στο χθεσινό ματς οι «κιτρινόμαυροι» δέχτηκαν μόλις τρεις τελικές, την πρώτη στο 80ο λεπτό και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν ποτέ. Παράλληλα, η ΑΕΚ είχε να κερδίσει 50 μέρες στην έδρα της για το πρωτάθλημα, από τη νίκη με 2-1 επί του Ατρομήτου στις 17 Ιανουαρίου. Από τότε είχε τις δύο ήττες από τον ΠΑΣ και τον Άρη (0-2) και την ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης (1-1).

Πάντως ακόμη η συγκομιδή της «Ένωσης» παραμένει καλύτερη εκτός παρά εντός έδρας. Ως γηπεδούχος έχει συγκεντρώσει 22 βαθμούς και ως φιλοξενούμενη 26, ενώ εκκρεμεί και το ματς της Κυριακής στο Βόλο.

Φάση από το ματς της ΑΕΚ

Φάση από το ματς της ΑΕΚ

ΑΕΚ: Βρήκε δίχτυα ο Καρίμ και ήρθε η ηρεμία

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στη νίκη της ΑΕΚ είχε φυσικά ο Ιρανός Φορ που πέτυχε δυο τέρματα. Όπως σχολίασε, μιλώντας στην κάμερα της Nova, σήμερα είναι τα γενέθλια της συζύγου του και ήθελε πολύ να σκοράρει για να… γλιτώσει το δώρο. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι της έχει πάρει και άλλο.

Για τα γκολ που πέτυχε, μετά από 8 ματς: «Πρώτα απ’ όλα να συγχαρώ την ομάδα μου που επιστρέψαμε στη 2η θέση. Μετά τον τραυματισμό μου στο ματς με τον Άρη, έμεινα 3-4 ματς εκτός, ήταν λίγο δύσκολο για μένα να βρω στόχο. Είμαι χαρούμενος που σκόραρα και βοήθησα».

Για την εικόνα της ομάδας: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είμαστε μεγάλη ομάδα, ότι είμαστε καλοί παίκτες και έχουμε ένα καλό τεχνικό επιτελείο. Δεν είχαμε καλά αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια, χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας. Μιλήσαμε μεταξύ μας, γιατί είμαστε μεγάλη ομάδα. Θέλαμε να κερδίσουμε άνετα σήμερα, για να πάρουμε αυτοπεποίθηση και να μπούμε με καλή ψυχολογία στα πλέι οφ».

Για τον πανηγυρισμό του στα γκολ: «Πρώτα απ’ όλα να ευχηθώ σε όλες τις γυναίκες του κόσμου χρόνια πολλά. Αύριο είναι τα γενέθλια της συζύγου μου, σκεφτόμουν ότι αν σκοράρω θα της αφιερώσω το γκολ στον πανηγυρισμό, για να γλιτώσω δώρο. Τώ ρα που πήρα και το βραβείο του MVP θα της το πάω σπίτι ως δώρο. Εντάξει. της έχω πάρει ήδη δώρο. Της έκανα λίγο πλάκα…».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments