Ελλάδα

Γιώργος Αποστολόπουλος: Το Ιατρικό Κέντρο μπαίνει στη μάχη κατά του κορωνοϊου

Γιώργος Αποστολόπουλος: Το Ιατρικό Κέντρο μπαίνει στη μάχη κατά του κορωνοϊου
Γιώργος Αποστολόπουλος: Ο πρόεδρος του Ιατρικού Κέντρου δήλωσε ότι το Ιατρικό Κέντρο μπαίνει στη μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος μίλησε για την απόφαση του Ιατρικού Κέντρου να μπει στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Να σημειώσουμε ότι για το θέμα έκανε δηλώσεις και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ η κατάσταση στη χώρα χειροτερεύει με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει σήμερα 3.215 κρούσματα.

«Είμαστε αλληλέγγυοι σε όλες τις προσπάθειες του υπουργείου υγείας από την πρώτη στιγμή που χτύπησε ο covid-19. Το υπουργείο μας είπε βάλτε ένα χεράκι γιατί τα πράγματα δυσκολεύουν. Δεν μπορούσαμε εμείς ως όμιλος, ιατρικός, ελληνικός που έχει δεχτεί την αγάπη των Ελλήνων, να μην μπει στη μάχη», είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο πρόεδρος του Ομίλου του Ιατρικού Κέντρου, Γιώργος Αποστολόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα.

«Μπήκαμε στη μάχη με αγάπη και κόψαμε μια κλινική μας, ήταν δύσκολο, για να την κάνουμε covid-19. Όμως το αποφασίσαμε και τη δώσαμε στο Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε, όσο μπορούμε να συνδράμουμε και να απαλύνουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας» τόνισε ο κος Αποστολόπουλος και πρόσθεσε: «Ο κος Κικίλιας έχει διαχειριστεί το θέμα πολύ καλά. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε το Σαββατοκύριακο μου έθεσε το ζήτημα. Δεν το σκεφτήκαμε καθόλου, αμέσως είπαμε ναι, να συμμετάσχουμε δηλαδή σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Παράλληλα, ο κος Αποστολόπουλος εξήγησε ότι: «Από την Πέμπτη το πρωί το Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου θα είναι έτοιμο να δεχτεί ασθενείς covid-19. Το νοσοκομείο διαθέτει 60 κλίνες και μπορούμε να φτάσουμε τις 70 μαζί και 6 ΜΕΘ».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι : «το οικονομικό είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Ό,τι καταβληθεί θα διατεθεί στο νοσηλευτικό προσωπικό και στους γιατρούς. Για εμένα το οικονομικό αποτέλεσμα έρχεται σε δεύτερη και Τρίτη μοίρα. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Ελπίζουμε σε δύο – τρεις εβδομάδες από σήμερα αυτό να φανεί».

«Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις. Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι:

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος μίλησε για την απόφαση του Ιατρικού Κέντρου

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος μίλησε για την απόφαση του Ιατρικού Κέντρου

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους. Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments