Ελλάδα

Σεισμός Λάρισα: Σήμερα οι πρώτοι οικίσκοι για την προσωρινή στέγαση των σεισμοπλήκτων

Σεισμός Λάρισα: Σήμερα οι πρώτοι οικίσκοι για την προσωρινή στέγαση των σεισμοπλήκτων
Σεισμός Λάρισα: Μέχρι στιγμής έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα 1.343 σπίτια από τα 2.730 που έχουν ελεγχθεί.

Να σταθούν στα πόδια τους προσπαθούν οι κάτοικοι της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ της 3ης Μαρτίου. Το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Ελασσόνα προκάλεσε πολλές ζημιές σε οικίες, ναούς και κτήρια, με τους κατοίκους να μένουν σε σκηνές σε γήπεδα και ανοιχτούς χώρους.

Σεισμός Λάρισα: Σήμερα οι πρώτοι οικίσκοι

Προκειμένου να στεγαστούν οι σεισμόπληκτοι, θα φτάσουν σήμερα στην περιοχή οι πρώτοι οικίσκοι. Παράλληλα, στο Βλαχογιάννι της Ελασσόνας θα υπάρχει μεγάλη σκηνή 400 τ.μ. που θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 70 ατόμων, θερμαινόμενη και με παροχές ρεύματος, ενώ και στην πλατεία του Μεσοχωρίου θα υπάρχει και μια σκηνή 200 τ.μ. στην οποία θα μπορούν να μείνουν προσωρινά οι κάτοικοι της περιοχής που τα σπίτια τους έχουν υποστεί ζημιές.

Συνεχίζεται, επίσης, η τροφοδοσία των κατοίκων από τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών. Την ίδια ώρα, εθελοντικές ομάδες επιχειρούν στις περιοχές, βοηθώντας τους κατοίκους με ότι έχουν ανάγκη. Ακόμη, με απόφαση της 5ης ΥΠΕ λειτουργεί και ένα έκτακτο ιατρείο σε οικίσκο στο Μεσοχώρι Ελασσόνας, όπου διαθέτει καρδιογράφο και λοιπό εξοπλισμό για τους κατοίκους.

Σεισμός Λάρισα: Σήμερα αναμένονται οι οικίσκοι

Σεισμός Λάρισα: Σήμερα αναμένονται οι οικίσκοι

Σημειώνεται ότι από τους ελέγχους στα σπίτια έχουν κριθεί μέχρι στιγμής μη κατοικήσιμα 1.343 σπίτια από τα 2.730. Τα συνεργεία των 130 μηχανικών του υπουργείου Υποδομών συνεχίζουν τους ελέγχους. Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια, «κίτρινα» (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) έχουν χαρακτηριστεί τα 50 από τα 100, ενώ από τα 151 άλλα κτήρια (αποθήκες, στάβλους) τα 135 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση.

Σεισμός Λάρισα: Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας

Μιλώντας για τη δόνηση, ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας τόνισε πως «δεν αναμένουμε κάποια νέα δόνηση στη περιοχή της τάξεως των 6 Ρίχτερ» μετά και τον ισχυρό μετασεισμό στην περιοχή της Ελασσόνας. Όπως αποκάλυψε η σεισμική δραστηριότητα, που επέφερε το θάνατο ενός ατόμου, προήλθε από νέο ρήγμα νοτιότερα εκείνου του Τυρνάβου που ήταν γνωστό.

Σεισμός Λάρισα: Σήμερα αναμένονται οι οικίσκοι

Σεισμός Λάρισα: Σήμερα αναμένονται οι οικίσκοι

“Πρόκειται για ένα ρήγμα (ρηξιγενή ζώνη) μήκους 6 χιλιομέτρων νότια του Τυρνάβου που ενεργοποιήθηκε τώρα”, ανέφερε ο καθηγητής στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν όλες οι ερευνητικές ομάδες που ασχολούνται με τους σεισμούς τόσο από τις δορυφορικές έρευνες όσο και τις επιτόπιες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments