Ελλάδα

Φωτογραφία σοκ: Αστυνομικός σημαδεύει με όπλο

Φωτογραφία σοκ: Αστυνομικός σημαδεύει με όπλο
Η Νέα Σμύρνη μετατράπηκε σε πεδίο μάχη και μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού τα πράγματα ξέφυγαν αρκετά με τις καταγγελίες για τη συμπεριφορά της ΕΛ.ΑΣ να κάνουν την εμφάνισή τους.

Τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης δεν ήταν καθόλου τιμητικά για την κοινωνία μας. Ο σοβαρός τραυματισμός ενός αστυνομικού σαν “αντίποινα” στην αστυνομική αυθαιρεσία της Κυριακής δεν μπορεί να μπει στον διάλογο μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Ωστόσο επιβεβαιώνεται ότι η σχέση της αστυνομίας με τους πολίτες δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ. Μετά τον τραυματισμό του μέλους της ΕΛ.ΑΣ οι καταγγελίες για την αστυνομική βία άρχισαν να βγαίνουν η μια μετά την άλλη.

Οι άνδρες της αστυνομίας εμφανίζονται σε αρκετά βίντεο να έχουν χάσει τον έλεγχο. Θυμίζουμε ότι οι αστυνομικοί έχουν περάσει από εκπαίδευση και δεν μπορούν να φέρονται χωρίς να έχουν καθαρή σκέψη. Ένας άνδρας της αστυνομίας εμφανίζεται σε βίντεο να βγάζει το υπηρεσιακό του όπλο από τη θέση του και να σημαδεύει με ευθεία βολή τους διαδηλωτές. Οι εικόνα προκαλεί σοκ ό,τι και αν είχε προηγηθεί στην αρχή. Αστυνομία όπλο

Πολλές καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία

Εκτός από το περιστατικό με το όπλο, οι αστυνομικοί εμφανίζονται σε πολλά βίντεο να ξεπερνάνε τα όρια. Μπροστά στην κάμερα του Kontra, ένας αστυνομικός χαστούκισε μια κοπέλα που δεν φαίνεται να αποτελούσε κίνδυνο εκείνη τη στιγμή. Σε άλλο βίντεο βλέπουμε αστυνομικούς με μηχανάκια να πέφτουν πάνω σε έναν νεαρό που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο.

Ωστόσο το πιο σοκαριστικό στιγμιότυπο της βραδιάς δεν είναι καν το όπλο που τράβηξε ο αστυνομικός. Λίγο μετά τον τραυματισμό του πρώτου αστυνομικού, ένας φωτογράφος τράβηξε βίντεο με τις οδηγίες που πήραν οι συνάδελφοι του. Το συγκεκριμένο βίντεο απεικονίζει μία διμοιρία της ομάδας ΔΡΑΣΗ, λίγα μέτρα μετά τη γέφυρα της Νέας Σμύρνης, με κάποιους εξ αυτών σε έξαλλη κατάσταση, και έναν από αυτούς να φωνάζει στους συναδέλφους του πως κάποιος λείπει.

«Σου φωνάζω τον πήραν! Φωνάζω τόση ώρα ρε, τον έριξαν γαμώτο» ακούγεται να φωνάζει ένας από τους αστυνομικούς, με έναν ακόμα να ακούγεται να καλεί κάποιον άλλον «διαβίβασε ότι λείπει». «Διαβίβασε ότι λείπει! Ρε διαβιβάστε ότι λείπει συνάδελφος, διαβιβάστε ότι λείπει!» ακούγεται και πάλι ένας από τους αστυνομικούς, ενώ ακολούθως ακούγεται κάποιος να μιλάει στον ασύρματο.

Στη συνέχεια, ενώ οι περισσότεροι φαίνονται να ανεβαίνουν στις μηχανές τους, ακούγεται ένας από τους παραπάνω να τους καλεί «Πάμε να τους γ@μήσ#!με!», και αμέσως μετά λέει Τελειώσαμε! Πάμε! Θα τους σκοτώσουμε!».

Δείτε τα βίντεο

https://twitter.com/BobbyBr68083131/status/1369450137135833089?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1369450137135833089%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fthepressproject.gr%2Fastynomikos-chtypaei-me-to-michanaki-politi-kai-ourliazei%2F

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments