Διεθνή

ΗΠΑ: Στο Καπιτώλιο η Εθνοφρουρά έως τα τέλη Μαΐου

ΗΠΑ: Στο Καπιτώλιο η Εθνοφρουρά έως τα τέλη Μαΐου
ΗΠΑ: Εξακολουθούν να εφαρμόζονται πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την 6η Ιανουαρίου.

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι ΗΠΑ μετά τα γεγονότα και την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι παρέτεινε για δύο μήνες την αποστολή προστασίας του Καπιτωλίου που έχει ανατεθεί σε χιλιάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς. Θυμίζουμε πάντως ότι ο πρώην ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει αθωωθεί από τη γερουσία για την κατηγορία ότι υποκίνησε τα επεισόδια.

ΗΠΑ: Μέχρι τον Μάιο η Εθνοφρουρά

Περίπου 2.300 στρατιωτικοί λοιπόν, θα παραμείνουν κινητοποιημένοι ως την 23η Μαΐου, δηλαδή περίπου οι μισοί από όσους φυλάσσουν την έδρα του αμερικανικού Κογκρέσου ως εδώ. Στο Καπιτώλιο εξακολουθούν να εφαρμόζονται πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την 6η Ιανουαρίου, όταν χιλιάδες οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώθηκαν στον χώρο έπειτα από ομιλία του Ρεπουμπλικάνου, ακόμη τότε προέδρου της χώρας, αφού τους προέτρεψε να πάνε να εμποδίσουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Αρκετές εκατοντάδες εξ αυτών εισέβαλαν στο κτίριο και ακολούθησε χάος. Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα μέλος της αστυνομίας του Καπιτωλίου, έχασαν τη ζωή τους. Από εκείνη την ημέρα τοποθετήθηκαν μπαριέρες για την προστασία του χώρου γύρω από το κτίριο, ενώ 5.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς αναπτύχθηκαν για να υποστηρίξουν, αν χρειαστεί, την αστυνομία.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της επιπρόσθετης περιόδου, το υπουργείο Άμυνας θα συνεργαστεί με την αστυνομία του Καπιτωλίου προκειμένου να μειωθεί προοδευτικά η παρουσία της Εθνοφρουράς», σημείωσε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπός του Πενταγώνου, Τζον Κέρμπι. Τις προηγούμενες ημέρες το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έλαβε επίσημο αίτημα της αστυνομίας του Καπιτωλίου να παρατείνει για δύο μήνες την αποστολή φύλαξης, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν το αίτημα αυτό συνδεόταν με κάποιον συγκεκριμένο κίνδυνο.

ΗΠΑ

ΗΠΑ: Εικόνες από την εισβολή στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Για εγχώρια τρομοκρατία κατηγορεί τους οπαδούς του Τραμπ ο διευθυντής του FBI

Σημειώνεται ότι ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, που εξαπέλυσαν την θανατηφόρα εισβολή στο Καπιτώλιο, για εγχώρια τρομοκρατία και δεσμεύτηκε να τους καταστήσει υπόλογους. «Συγκλονίστηκα ότι εσείς, οι εκλεγμένοι ηγέτες της χώρας μας, γίνατε στόχος επίθεσης εδώ ακριβώς, σε αυτές τις αίθουσες συνεδριάσεων», είπε ο Ρέι ενώπιων των μελών της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας και τόνισε ότι, «εκείνη η πολιορκία ήταν μια εγκληματική συμπεριφορά, χωρίς περιστροφές. Αυτή είναι μια συμπεριφορά που εμείς, το FBI, θεωρούμε εγχώρια τρομοκρατία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments