Πολιτική

Πελώνη: Το άνοιγμα τον Μάρτιο θα εξαρτηθεί από τα κρούσματα

Πελώνη: Το άνοιγμα τον Μάρτιο θα εξαρτηθεί από τα κρούσματα
Πελώνη: Τι ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος για τα σενάρια άρσης των μέτρων.

Συνεχίζεται η συζήτηση για το κατά πόσο είναι εφικτό να ανοίξει η οικονομία τον Μάρτιο, με την Αριστοτελία Πελώνη να σημειώνει ότι “δεν της παρούσης”. Μια μέρα μετά τον αριθμό ρεκόρ των κρουσμάτων και ενώ αναμένονται ξανά υψηλά νούμερα μολύνσεων τις επόμενες ημέρες, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε στον ΣΚΑΪ ότι «αυτή τη στιγμή η συζήτηση για οποιοδήποτε άνοιγμα μέσα στον Μάρτιο δεν είναι της παρούσης».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το άνοιγμα των δραστηριοτήτων «θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων. Δώσαμε έναν οδικό χάρτη για το ποια είναι η επόμενη μέρα όταν μπορέσουμε να μειώσουμε το επιδημιολογικό φορτίο, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα πάντα είναι υπό την αίρεση της εξέλιξης της πανδημίας».

Πελώνη: Υπάρχει τεράστια πίεση στο ΕΣΥ

Αναφορικά με το αν μπορεί να γίνει παρέλαση την 25η Μαρτίου η κ. Πελώνη είπε ότι «υπάρχει μία συγκεκριμένη οργάνωση για τη συγκεκριμένη ημέρα». Δεν έδωσε όμως περισσότερες πληροφορίες. Ακόμη, έκανε ειδική μνεία στο ΕΣΥ λέγοντας: «Υπάρχει τεράστια πίεση αυτή τη στιγμή στο σύστημα Υγείας, γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ανοίγουν συνέχεια κλίνες ΜΕΘ και υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Θα ληφθεί όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί».

“Υπάρχει μεγάλη μεταδοτικότητα λόγω του καιρού και λόγω όλων αυτών των συγκεντρώσεων» τόνισε και επικαλέστηκε συγκριτικά στοιχεία με κρούσματα και διασωληνωμένους από το «δέχομαι το ρίσκο» του Αλέξη Τσίπρα έως σήμερα.

Πελώνη

Η Αριστοτελία Πελώνη

Πελώνη: Άνοιγμα στις 29 Μαρτίου

Νωρίτερα, ο Χαράλαμπος Γώγος επίσης στον ΣΚΑΪ ισχυρίστηκε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να έχουμε άνοιγμα της αγοράς, με πρώτο το λιανεμπόριο, στις 29 Μαρτίου. «Το δεύτερο κύμα ήταν δυνατό, αλλά χτύπησε συγκεκριμένες περιοχές. Η διαφορά τώρα είναι ότι έχει χτυπηθεί το κέντρο της χώρας, η Αττική, με τόσο μεγάλο αριθμό κατοίκων, και παράλληλα σε όλη τη χώρα έχουμε μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Αυτή τη στιγμή το κόκκινο έχει εξαπλωθεί παντού. Χθες είχαμε αυξημένα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα, στην Αχαΐα έχουμε σταθερά πάνω από 100 κρούσματα την ημέρα, ενώ η Κρήτη που ήταν μια πράσινη περιοχή έχει περάσει στο βαθύ κόκκινο και η πίεση θα συνεχιστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments