Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 9/3: Στα 3.215 τα νέα κρούσματα

Κρούσματα σήμερα 9/3: Στα 3.215 τα νέα κρούσματα
Κρούσματα σήμερα 9/3: Αναλυτικά τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τη διασπορά του ιού τις τελευταίες 24 ώρες με τα κρούσματα σήμερα να είναι υψηλά ξανά.

Στα ύψη τα τα κρούσματα σήμερα. Παρά τους εμβολιασμούς που έχουν ξεκινήσει το πρόβλημα παραμένει μεγάλο. Ο ωστόσο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο 3215 μολύνσεις εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Επίσης, το ίδιο διάστημα, 46 πολίτες έφυγαν από τη ζωή ενώ είναι 484 οι διασωληνωμένοι. Θυμίζουμε ότι χθες ανακοινώθηκαν 1165 νέα κρούσματα, νεκροί 39  και 477 διασωληνωμένοι. κρούσματα σήμερα

Κρούσματα σήμερα: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 09 Μαρτίου 2021 (ώρα 15:00). κρούσματα σήμερα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.215, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 209.462 (ημερήσια μεταβολή +1.6%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 74 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.769 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων). Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 46, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.843 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κρούσματα σήμερα

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 484 (66.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.427 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 390 (ημερήσια μεταβολή +15.73%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 382 ασθενείς. Hλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη)

Κρούσματα σήμερα 9/3: Δύο ιδιωτικές κλινικές μπαίνουν στη μάχη απέναντι στον ιό

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, δύο ιδιωτικές κλινικές μπαίνουν στο σχέδιο του ΕΣΥ για να ενισχύουν την προσπάθεια αποσυμφόρησης στα δημόσια νοσοκομεία. Πρόκειται για την κλινική Λητώ και το Ιατρικό Περιστερίου, που θα νοσηλεύουν περιστατικά Covid-19 στην Αττική. «Το υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα» υπογράμμισε ο υπουργός.

«Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις. Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι:

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Κρούσματα σήμερα 9/3: Δύο ιδιωτικές κλινικές μπαίνουν στη μάχη απέναντι στον ιό

Κρούσματα σήμερα 9/3: Δύο ιδιωτικές κλινικές μπαίνουν στη μάχη απέναντι στον ιό

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους. Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα».

Κρούσματα σήμερα 9/3: Τι θα γίνει με το lockdown

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε για την ανάγκη που υπάρχει να μειωθεί ο δείκτης Rt, που αφορά στον αριθμό των δευτερογενών κρουσμάτων κάτω από το 1. Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής υποστήριξε ότι βαδίζουμε προς νέα παράταση του lockdown. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες τοποθετήσεις είχαμε και από άλλους επιστήμονες μέσα στην εβδομάδα.

Εκτίμησε, ακόμα, ότι αυτές τις μέρες θα καταγραφεί η κορύφωση της πανδημίας και σταδιακά θα αρχίσουν να περιορίζονται τα κρούσματα. «Κρατάει πολύ αυτή η ιστορία, περισσότερο από όσο θα θέλαμε. Ίσως έχουμε μια αύξηση των θανάτων και των διασωληνώσεων, αλλά σιγά σιγά θα μαζευτεί η κατάσταση», επισήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό που φοβόμαστε είναι το απρόβλεπτο, δηλαδή να έχουμε υπερμετάδοση σε κάποια περιοχή που δεν το περιμέναμε».

Κρούσματα σήμερα 9/3: Τι θα γίνει με το lockdown

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι όλοι και περισσότεροι νέοι άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με κορωνοϊό, εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει, γιατί οι μεταλλάξεις δεν έχει φανεί πώς ακριβώς λειτουργούν και οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες προφυλάσσονται πολύ περισσότερο.

Σε ό,τι αφορά στην άρση των περιορισμών, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα και σχολεία και λιανεμπόριο, αν και, όπως είπε, υπάρχει αντικειμενική ανάγκη και για τα δύο. «Και τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, καθώς σε δυο μήνες είναι οι Πανελλήνιες. Πρόθεση μας είναι όταν ανοίγει κάτι, να μην ξανακλείσει. Γι’ αυτό το άνοιγμα πρέπει να γίνει με κανόνες και να χωρίς φαινόμενα συνωστισμού», συμπλήρωσε ο καθηγητή Μικροβιολογίας.

Παράλληλα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τον Απρίλιο να επαναλειτουργήσει και η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο σημείωσε ότι ακόμα δεν μπορούν να μετατραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, αν και αυτό θα μπορούσε να γίνει το Πάσχα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ερωτηθείς για τη συμπεριφορά όσων έχουν κάνει το εμβόλιο, ο κ.  Βατόπουλος δήλωσε ότι αυτές τις ημέρες θα συζητηθεί για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται. «Ο εμβολιασμένος δεν πρόκειται να αρρωστήσει βαριά, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι κατά πόσο μεταδίδει. Συνεπώς ο εμβολιασμένος θα πρέπει να προφυλάξει τους γύρω του. Η μάσκα, οι αποστάσεις και η αποφυγή μεγάλων συγκεντρώσεων θα διατηρηθούν και το 2021», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments