Ελλάδα

ΑΠΘ: Ένταση μεταξύ ατόμων και αστυνομίας

ΑΠΘ: Ένταση μεταξύ ατόμων και αστυνομίας
ΑΠΘ: Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το πανεπιστήμιο, όμως στη συνέχεια αποχώρησαν, ενώ στο σημείο είχαν σπεύσει καθηγητές, βουλευτές και φοιτητές.

Ένταση επικράτησε στο ΑΠΘ αργά το βράδυ της Δευτέρας. Διμοιρία των ΜΑΤ επιχείρησε να ανακόψει πολυπληθή ομάδα ατόμων να εισέλθει στους χώρους του ΑΠΘ. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ οι νεαροί πέταξαν πέτρες εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ. Ωστόσο επεισόδια σημειώθηκαν λίγο νωρίτερα και στην Πανόρμου, λόγω της αστυνομικές βίας που έλαβε χώρα χθες στη Νέα Σμύρνη,

Πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι κάποιοι νεαροί κατάφεραν να εισέλθουν στους χώρους του ΑΠΘ. Από νωρίς υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία έξω από το ΑΠΘ και πληροφορίες ανέφεραν ότι πιθανώς θα γινόταν αστυνομική έφοδος προκειμένου να λήξει η κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ. Άτομα που συμμετέχουν στην κατάληψη και αλληλέγγυοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και του νόμου του υπουργείου Παιδείας. Ένταση στο ΑΠΘ

ΑΠΘ: Η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές

Στον χώρο του Πανεπιστημίου βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τους βουλευτές Γιάννη Αμανατίδη, Κατερίνα Νοτοπούλου και Δώρα Αυγέρη, μαζί με τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του κόμματος Κώστα Αμπατζά και πανεπιστημιακούς καθηγητές, μεταξύ αυτών ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, η Ιφιγένεια Καμτσίδου κ.ά. Σε δηλώσεις τους οι βουλευτές ζήτησαν την αποχώρηση των αστυνομικών. Λίγο πριν από τις 10:30 οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν, για να επιστρέψουν λίγη ώρα αργότερα.

Η ανακοίνωση καθηγητριών και καθηγητών

Οι υπογραφόμενοι/-ες απευθύνουμε έκκληση στα συλλογικά όργανα του Α.Π.Θ. (Σύγκλητο, ΕΣΔΕΠ, Σύλλογο Υπαλλήλων, Φοιτητικούς Συλλόγους) να αναλάβουν αύριο το πρωί την πρωτοβουλία να συγκαλέσουν κοινή συνέλευση έξω από το κτίριο της Διοίκησης, προκειμένου να εξεταστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιό μας από την παρατεταμένη κατάληψη, με συνέπεια την αναστολή των διοικητικών και των οικονομικών λειτουργιών του.

Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τον πρόσφατο νόμο, ο οποίος θεωρούμε ότι ευθύνεται για την πυροδότηση των φοιτητικών κινητοποιήσεων, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα αντιμετωπίζει την λαίλαπα της πανδημίας. Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι/-ες με οποιαδήποτε νέα αστυνομική επιχείρηση μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, η οποία θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα το κύρος του. Πιστεύουμε, αντίθετα, ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες η με ακαδημαϊκά μέσα λύση του προβλήματος είναι εφικτή.

Μαυροσκούφης Δημήτρης, Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Μιχαηλίδης Αθανάσιος, Κωνσταντινίδης Δαμιανός, Άρης Στυλιανού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments