Ελλάδα

Κατάληψη ΑΠΘ: Δεν προχώρησε η εκκένωση – Συνελήφθη ένας 23χρονος

Κατάληψη ΑΠΘ: Δεν προχώρησε η εκκένωση – Συνελήφθη ένας 23χρονος
Κατάληψη ΑΠΘ: Ένταση μεταξύ ατόμων και αστυνομικών. Συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Επεισόδια έλαβαν χώρα το βράδυ της Δευτέρας (8/3) στη Θεσσαλονίκη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ). Δυνάμεις της Αστυνομίας περικύκλωσαν το Ίδρυμα προκειμένου να εισβάλλουν και να εκκενώσουν την κατάληψη στο κτίριο της διοίκησης. Θυμίζουμε ότι λίγο νωρίτερα επεισόδια είχαν σημειωθεί και στην Αθήνα, στην Πανόρμου.

Κατάληψη ΑΠΘ: Τι συνέβη στη Θεσσαλονίκη

Ο χώρος έξω από το ΑΠΘ μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν περιμετρικά του Ιδρύματος ενώ η πρυτανεία τελεί υπό κατάληψη για 16η ημέρα. Οι αστυνομικοί μάλιστα προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές από τις οποίες η μία μετατράπηκε σε σύλληψη. Πρόκειται για έναν 23χρονο που συνελήφθη για απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων. Στους υπόλοιπους βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το thestival, όλα ξεκίνησαν όταν διμοιρία των ΜΑΤ επιχείρησε να μπλοκάρει ομάδα ατόμων να εισέλθει στους χώρους του ΑΠΘ. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν πέτρες από κάποιους που πρόλαβαν να μπουν εντός του campus και απάντησαν με χημικά και κρότους λάμψης. O κυριότερος όγκος των ατόμων εμποδίστηκε από τους άνδρες των ΜΑΤ και επέστρεψε στο ΕΚΘ, το οποίο τελεί υπό κατάληψη.

Κατάληψη ΑΠΘ

Κατάληψη ΑΠΘ

Μετά από ώρες, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από τους δρόμους περιμετρικά του ΑΠΘ ενώ σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, πρώτες αποχώρησαν οι κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονταν επί της οδού Εθνικής Αμύνης. Αργότερα έφυγαν και οι διμοιρίες που είχαν εγκατασταθεί επί της οδού Εγνατίας, στο ύψος της Πρυτανείας και της αίθουσας τελετών.

Το voria.gr μετέδωσε ότι εντός των εγκαταστάσεων του ΑΠΘ παρέμεναν φοιτητές, δικηγόροι, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιάννης Αμανατίδης, η Κατερίνα Νοτοπούλου και  η Δώρα Αυγέρη. Επίσης, στο σημείο βρέθηκαν και πανεπιστημιακούς καθηγητές, μεταξύ αυτών ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Κατάληψη ΑΠΘ: Τι λέει ο Χρυσοχοΐδης

Το grtimes αναφέρει ότι η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε λίγες ώρες μετά την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην πόλη.  Ο υπουργός για όσα γίνονται εντός του Ιδρύματος και την κατάληψη που συνεχίζετα, είπε ότι όσοι παρεμποδίζουν την λειτουργία του δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα. «Οι πολίτες πληρώνουν για σπουδές κι όχι επαναστατικές ασκήσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Κατάληψη ΑΠΘ

Κατάληψη ΑΠΘ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments