Ελλάδα

Τάκης Μουσαφίρης: Πέθανε ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης

Τάκης Μουσαφίρης: Πέθανε ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης
Τάκης Μουσαφίρης: Απεβίωσε ο Έλληνας συνθέτης, στιχουργός και μουσικός που έκανε τις πρώτες του μουσικές δουλειές στην Αθήνα.

Ο Τάκης Μουσαφίρης, ο καταξιωμένος Έλληνας συνθέτης, στιχουργός και μουσικός, έφυγε από τη ζωή, με τις ειδήσεις για τις απώλειες στον καλλιτεχνικό χώρο να προκαλούν θλίψη, καθώς νωρίτερα ανακοινώθηκε πως έφυγαν από τη ζωή και ο Κωστής Μαλκότσης και ο Θεόφιλος Βανδώρος, αφήνοντας την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια της νύχτας και σοκάροντας την οικογένεια και τους φίλους του.

Ο Τάκης Μουσαφίρης απεβίωσε στις 11 Μαρτίου του 2021 από κορωνοϊό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και ήταν Έλληνας συνθέτης, στιχουργός και μουσικός. Γεννήθηκε στα Γιάννενα και σε μικρή ηλικία μετοίκησε στην Αθήνα όπου και έκανε τις πρώτες του μουσικές δουλειές. Από παιδί ακόμα ασχολήθηκε με την κιθάρα. «Άκουγα να παίζει πιάνο μια γειτόνισσα και προσπαθούσα να μάθω τους τόνους. Μετά προσπαθούσα να κουρδίσω την κιθάρα, ακούγοντας τα κουδούνια των προβάτων», είχε δηλώσει παλιότερα.

«Πάει κι ο Τάκης μας! Ο κορωνοϊός δεν αστειεύεται. Καλό ταξίδι, φίλε Τάκη», αναφέρεται στη λεζάντα που συνοδεύει την τόσο δυσάρεστη είδηση για την απώλεια του μεγάλου καλλιτέχνη. Μάλιστα, στη φωτογραφία, όπως εξηγείται και στο post στο Facebook, είναι στο studio ο Τάκης Μουσαφίρης με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Τάκης Μουσαφίρης: Και τραγουδούσε και έγραφε στίχους και μουσική

Αρχικά δούλευε σε μικρά μαγαζιά τύπου μπουάτ και τραγουδούσε μαζί με την κιθάρα του. Στη συνέχεια έδειξε και το δημιουργικό του ταλέντο γράφοντας ευπώλητα τραγούδια. Συνεργάστηκε με τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Ρίτα Σακελαρίου, Μιχάλης Μενιδιάτης, Γιώργος Μαργαρίτης, Κατερίνα Στανίση, Δούκισσα, Τόλης Βοσκόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου κ.α.

Δημοφιλή είναι τραγούδια όπως: «Κάνε κάτι να χάσω το τρένο», «Πες μου που πουλάν καρδιές», «Ένα τραγούδι πες μου ακόμα», «Ο Ταξιτζής», «Μυστικέ μου Έρωτα», «Σ’ αγαπώ ακόμα», «Άκου», «Άτακα κι επι τόπου», «Σε μια στοίβα καλαμιές», «Εγώ ο ξένος», «Ένα λεπτό περιπτερά», «Χιονάνθρωπος», «Άγνωστε φίλε», «Αγαπάω δύσκολα», «Εγώ να δεις», «Το σ’ αγαπώ δεν το λέω», «Λέγε μου σ’ αγαπώ», «Οι Ξενύχτες», «Εμείς οι δύο».

Τάκης Μουσαφίρης

Τάκης Μουσαφίρης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments