Ελλάδα

Πέθανε ο Κωστής Μαλκότσης

Πέθανε ο Κωστής Μαλκότσης
Μαλκότσης: Ο ηθοποιός είχε χαράξει τη δική του πορεία στο θέατρο.

Διπλή είναι η απώλεια σήμερα στον υποκριτικό χώρο. Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Θεόφιλου Βανδώρου έφυγε από τη ζωή και ο Κωστής Μαλκότσης. Την είδηση της απώλειάς του έκανε γνωστή μέσα από το Facebook o πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά για τους δύο ηθοποιούς: «Μέσα στην νύχτα πληροφορούμαστε πως έφυγαν δύο φίλοι μας ηθοποιοί. Ο Κωστής Μαλκότσης, αγωνιστής, σεμνός ηθοποιός, πατέρας δύο σημαντικών καλλιτεχνών του Λαέρτη και του Ερμή, και ο Θεόφιλος Βανδώρος ο φίλος μας και καλός ηθοποιός, σπουδαίος συνεργάτης σε πολλές παραστάσεις. Μεγάλη θλίψη».

Μαλκότσης: Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Μαλκότσης και Βανδώρος

Μαλκότσης και Βανδώρος

Μαλκότσης: Ποιος ήταν ο ηθοποιός

Ο Κωστής Μαλκότσης άφησε το δικό του στίγμα στον χώρο του κλασικού και νεοελληνικού κινηματογράφου, καθώς και στο χώρο του θεάτρου. Σύζυγος του ήταν η ηθοποιός και χορεύτρια, Νικόλ Κοκκίνου και ήταν πατέρας των ηθοποιών Λαέρτη και Ερμή. Τελευταία του σημαντική στιγμή στον κινηματογράφο ήταν η μικρού μήκους ταινία «Δεν θα Υποκύψουμε» του Γιώργου Κ. Μπακόλα, η οποία βασίστηκε στο αφήγημα του Γιάννη Μακριδάκη. Επίσης, συμμετείχε στις ταινίες «Τα χρόνια της θύελλας», «Η ώρα της οργής», «το Κόκκινο τρένο» και βέβαια στο «Πόθοι στον καταραμένο βάλτο».

Μαλκότσης: Ποιος ήταν ο Βανδώρος

Ο Θεόφιλος Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παράλληλα στο DEREE College Ψυχολογία και Κοινωνιολογία). Για 10 χρόνια έζησε στο Παρίσι όπου συνέχισε τις σπουδές του στην υποκριτική κάνοντας και τις πρώτες του δουλειές μαζί με το Κορνήλιο Καστοριάδη και τον Αντρέα Βουτσινά.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπαιξε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Τμήμα Ηθών», «Λάμψη», «Φιλοδοξίες» και συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων και οι Γ. Κορδέλλας , Μ. Μανουσέκης κ.α. Παράλληλα είχε έντονη παρουσία και στο ελληνικό θέατρο παίζοντας αρχαίο δράμα, κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα, ανάμεσα στα οποία και τα «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Ανούιγ, «Ματωμένος Γάμος« του Λόρκα κ.α.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments