Διεθνή

Εμβόλιο Johnson & Johnson: «Πράσινο φως» από τον ΕΜΑ

Εμβόλιο Johnson & Johnson: «Πράσινο φως» από τον ΕΜΑ
Εμβόλιο Johnson & Johnson: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το τέταρτο κατά σειρά εμβόλιο για τη «Γηραιά Ήπειρο». Θυμίζουμε ότι είναι μονοδοσικό.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι το τέταρτο για το οποίο δίνει το «πράσινο φως» ο ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων). Εξελίξεις υπάρχουν και με το εμβόλιο της AstraZeneca και την υπόθεση με τον θάνατο νοσηλεύτριας, ενώ πάνω από 34 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν εξαχθεί από την ΕΕ.

Αναφορικά με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε σήμερα ότι συνιστά τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας υπό όρους για το εμβόλιο COVID-19 Janssen (όπως είναι το όνομά του) για την πρόληψη του κορωνοϊού σε άτομα ηλικίας από 18 ετών.

Μετά από εμπεριστατωμένη αξιολόγηση, η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του EMA (CHMP) κατέληξε ότι τα δεδομένα για το εμβόλιο ήταν ισχυρά και πληρούσαν τα κριτήρια αποτελεσματικότητας, ασφάλειας και ποιότητας.

Το εμβόλιο COVID-19 Janssen είναι το τέταρτο εμβόλιο που συνιστάται στην ΕΕ για την πρόληψη του COVID-19. Στις 8 Οκτωβρίου 2020, η Κομισιόν ενέκρινε σύμβαση με τη φαρμακευτική εταιρεία Janssen Pharmaceutica NV, της Johnson & Johnson για 200 εκατ. δόσεις και τη δυνατότητα αγοράς άλλων 200 εκατ. δόσεων.

Όπως αναφέρει ανταπόκριση της Μαρίας Ψαρρά για την Εφημερίδα των Συντακτών, την εξέλιξη καλωσόρισε η αρμόδια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου. Η Εεπίτροπος είπε: «αυτό σηματοδοτεί ένα άλλο βασικό βήμα για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια το συντομότερο δυνατό». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η Κομισιόν θα εκδώσει χωρίς καθυστέρηση τη σχετική άδεια.

«Με αυτήν την τελευταία θετική γνώμη, οι αρχές σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουν μια άλλη επιλογή για την καταπολέμηση της πανδημίας και την προστασία των ζωών και της υγείας των πολιτών τους», δήλωσε ο Έμερ Κουκ, Εκτελεστικός Διευθυντής του EMA, προσθέτοντας πως «αυτό είναι το πρώτο εμβόλιο που μπορεί να χρησιμοποιείται σε μια δόση».

Εμβόλιο κορωνοϊού

Εμβόλιο Johnson & Johnson: «Πράσινο φως» από τον ΕΜΑ

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Υπάρχουν φόβοι για καθυστερήσεις

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα αναφορικά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι ότι υπάρχουν φόβοι για καθυστερήσεις στις παραδόσεις των δόσεων, καθώς η εταιρεία έχει ενημερώσει τις Βρυξέλλες ότι ελλείψεις στις πρώτες ύλες και τον εξοπλισμό μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την BioNTech / Pfizer, η οποία άρχισε να στέλνει τα εμβόλια της λίγες μέρες μετά την έγκριση του εμβολίου της στην Ε.Ε., η Johnson & Johnson δεν έχει δεσμευτεί για αποστολές πριν από το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Αυτό σημαίνει μια καθυστέρηση τουλάχιστον τριών εβδομάδων ή μεγαλύτερη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments