Διεθνή

AstraZeneca εμβόλιο: Καμία ένδειξη ότι προκάλεσε τον θάνατο νοσηλεύτριας

AstraZeneca εμβόλιο: Καμία ένδειξη ότι προκάλεσε τον θάνατο νοσηλεύτριας
AstraZeneca εμβόλιο: Η προκαταρκτική έρευνα δεν έδειξε καμιά σχέση μεταξύ του εμβολίου της AstraZeneca και του θανάτου νοσηλεύτριας στην οποία είχε χορηγηθεί.

Το εμβόλιο από την AstraZeneca το οποίο θα χορηγείται και σε ηλικίες άνω των 65, φαίνεται πως δεν ευθύνεται για τον θάνατο μιας νοσηλεύτριας στην Αυστρία, την ώρα που οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού αυξάνονται  με την πρόεδρο της Κομισιόν να ζητά από την εταιρεία να αυξήσει τις παραδόσεις των εμβολίων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων την Τετάρτη 10 Μαρτίου, η προκαταρκτική έρευνα δεν έδειξε καμιά σχέση μεταξύ του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού και του θανάτου μιας Αυστριακής νοσηλεύτριας στην οποία είχε χορηγηθεί. AstraZeneca εμβόλιο

Θυμίζουμε πως η Αυστρία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σταμάτησε να χορηγεί την παρτίδα των εμβολίων που παρασκευάστηκαν από τη βρετανοσουηδική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca, μετά τον θάνατο μιας 49χρονης νοσοκόμας που υπέκυψε σε «σοβαρές διαταραχές πήξης του αίματος» μερικές ημέρες μετά τον εμβολιασμό της.

AstraZeneca εμβόλιο: «Καμιά ένδειξη ότι ο εμβολιασμός οδήγησε σε θάνατο»

Μια από τις συναδέλφους της, ηλικίας 35 ετών, που εμβολιάστηκε με δόση από την ίδια παρτίδα, εκδήλωσε πνευμονική εμβολή αλλά τώρα βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης. Δύο ακόμη περιπτώσεις «θρομβοεμβολικών επεισοδίων αναφέρθηκαν» μετά τους εμβολιασμούς με δόσεις από την ίδια παρτίδα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΜΑ. «Αν και ένα ποιοτικό ελάττωμα θεωρείται απίθανο σε αυτό το στάδιο, η ποιότητα της παρτίδας αποτελεί αντικείμενο έρευνας», εξήγησε ο ΕΜΑ.

Ωστόσο, «δεν υπάρχει, επί του παρόντος, καμιά ένδειξη ότι ο εμβολιασμός είχε αυτές τις συνέπειες, που δεν συγκαταλέγονται στις αναφερόμενες παρενέργειες του εμβολίου αυτού». Σε αυτό κατέληξε ο ΕΜΑ την ώρα που τέσσερις ακόμη ευρωπαϊκές χώρες, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Λετονία και το Λουξεμβούργο, ανέστειλαν αμέσως τους εμβολιασμούς με δόσεις που προέρχονταν από την ίδια παρτίδα, η οποία παραδόθηκε σε 17 χώρες και που περιλάμβανε ένα εκατομμύριο εμβόλια. AstraZeneca εμβόλιο

AstraZeneca εμβόλιο: Τι ισχύει για την Ελλάδα;

Ο ΕΟΦ διέψευσε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απόσυρση εμβολίων της AstraZeneca στη χώρα μας. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ επεσήμανε το εξής:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απόσυρση παρτίδας του εμβολίου της ετ. AstraZeneca στην Ελλάδα, ο ΕΟΦ ενημερώνει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, η παραγωγός εταιρεία, καθώς και ο Αυστριακός  Οργανισμός Φαρμάκων, δεν σχετίζουν τη συγκεκριμένη παρτίδα και τον εμβολιασμό με ανεπιθύμητες ενέργειες που καταγράφηκαν στην Αυστρία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments