Οικονομία

Ελληνικό: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο που «ξεκλειδώνει» την επένδυση – Τι δήλωσε ο Σταϊκούρας

Ελληνικό: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο που «ξεκλειδώνει» την επένδυση – Τι δήλωσε ο Σταϊκούρας
Ελληνικό: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που «ξεκλειδώνει» την επένδυση στο Ελληνικό, από το υπουργείο Οικονομικών

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που «ξεκλειδώνει» την επένδυση στο Ελληνικό, από το υπουργείο Οικονομικών , το σχέδιο κυρωτικού νόμου επί της σύμβασης διανομής – σύστασης δικαιώματος επιφανείας και του ειδικού διαγράμματος διανομής για το Ελληνικό.

Παράλληλα, περιλαμβάνονται οι απαιτούμενες διατάξεις για τη διαδικασία εισφοράς εμπραγμάτων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ προς την «Ελληνικό ΑΕ», καθώς επίσης και η πρόβλεψη της δυνατότητας διενέργειας πρόδρομων εργασιών στο ακίνητο από τον φορέα της επένδυσης, πριν από τη μεταβίβαση των μετοχών της «Ελληνικό ΑΕ», χωρίς καμία επιβάρυνση του Δημοσίου.

Ελληνικό: Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

«Παράλληλα με το εξαιρετικό αποτέλεσμα που επετεύχθη στη διανομή της έκτασης προς όφελος του Δημοσίου, το υπουργείο Οικονομικών συμφώνησε με τον επενδυτή σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, για τη μακροχρόνια δωρεάν παραχώρηση χρήσης προς το υπουργείο, ή και άλλους φορείς του ελληνικού δημοσίου, τριών ισόγειων χώρων υψηλής επισκεψιμότητας και προβολής εντός του Μητροπολιτικού Πόλου, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για δράσεις συναφείς με την ενίσχυση του τουρισμού και την προσέλκυση επενδύσεων».

«Το υπουργείο Οικονομικών, σταθερά προσηλωμένο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, συνεχίζει να συμβάλλει, έμπρακτα και με συνέπεια, στην ταχεία εκκίνηση και εξέλιξη μιας εμβληματικής επένδυσης για την εθνική οικονομία», κατέληξε στη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών.

Σταϊκούρας Χρήστος

Χρήστος Σταϊκούρας – Υπουργός Οικονομικών

Ελληνικό: Ποια νέα μέτρα έρχονται για τις επιχειρήσεις

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε προχθές γα τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, το κόστος του lockdown αλλά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων αποδοχής των ποσών για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε στο κόστος του lockdown αλλά και τα νέα μέτρα λέγοντας: «Πριν ένα μήνα, είπαμε ότι τα μέτρα για το 2021 θα ανέρχονται στα 7,5 δισ. ευρώ. Τώρα αυτά είναι 11,6 δισ. ευρώ. Θα δείτε κι άλλες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, θα έχουμε τη Γέφυρα 2, ώστε να βοηθήσουμε επιχειρήσεις με υποχρεώσεις στις τράπεζες και για την κάλυψη μέρους παγίων δαπανών. Θα έχουμε μειώσεις φόρων ή επεκτάσεις φόρων, θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί. Τις επόμενες μέρες, θα έχουμε την Επιστρεπτέα 7, θα αναλύσουμε προσεχώς τα χαρακτηριστικά. Το κόστος της θα είναι στο 1 δισ. ευρώ και δεν θα είναι λιγότεροι οι δικαιούχοι σε σύγκριση με την Επιστρεπτέα 6. Το επόμενο διάστημα θα αποφασίσουμε αν θα έχουμε μηδενικά ενοίκια και τον Απρίλιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments