Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Σε Γενεύη και Βενετία σήμερα

Νίκος Δένδιας: Σε Γενεύη και Βενετία σήμερα
Νίκος Δένδιας: Το «μπαράζ» συναντήσεων που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, συνεχίζεται.

Ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος πρόσφατα είχε μεταβεί στις Βρυξέλλες με σκοπό να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, θα είναι σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου, στη Γενεύη. Εκεί, ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος έχει μιλήσει για τους δύο βασικούς και αμετακίνητους άξονες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, θα συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Γιαν Κούμπις.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Δένδιας μεταβαίνει στη Βενετία, όπου θα επισκεφθεί το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας. Επίσης, θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Ιταλίας και Έξαρχο Νοτίου Ευρώπης Πολύκαρπο.

Νίκος Δένδιας

Νίκος Δένδιας

Επίσης, θυμίζουμε πως συνάντηση με τον πρόεδρο του κυπριακού κόμματος ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Μαρτίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε στο Κυπριακό, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Τwitter.

Νωρίτερα, τη Δευτέρα, συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη είχε στην αίθουσα επισήμων του Παλιού Αεροδρομίου Λάρνακας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας. Αφού ευχήθηκε για την Ημέρα της Γυναίκας, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι συζήτησε με τον Κύπριο ομόλογό του μια ευρεία ατζέντα θεμάτων σχετικά με το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της 22ας Μαρτίου, την Άτυπη Πενταμερή για το Κυπριακό, καθώς και την ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε στενότατη, διαρκή και ειλικρινή.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στις ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις: «Σχέσεις εγκάρδιες, στενότατες, σχέσεις οι οποίες βασίζονται και στη στενή προσωπική σχέση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι. Θα ήθελα να πω, επίσης, ότι το θέμα που δημιουργήθηκε από μια πρόσφατη προκήρυξη οικοπέδων από την αιγυπτιακή πλευρά στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα καθαρά τεχνικό θέμα που αφορά την αιγυπτιακή πλευρά. Η ελληνική πλευρά το θεωρεί επί τη βάσει των αναρτήσεων της αιγυπτιακής πλευράς ένα θέμα το οποίο κατ’ ουσίαν έχει επιλυθεί».

Νίκος Δένδιας

Νίκος Δένδιας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments