Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από την καλούμπα

Εξαδάκτυλος: Ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από την καλούμπα
Εξαδάκτυλος: «Επιβάλουν οι συνθήκες να μην αλλάξουν τα μέτρα» σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιατρών.

Στον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, ο οποίος φέτος θα γίνει διαφορετικά λόγω του κορωνοϊού αναφέρθηκε, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιατρών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Παράλληλα, μίλησε και για το πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Εξαδάκτυλος σχολιάζοντας τη δήλωση της κ. Κοτανίδου ότι «η Επιτροπή έχει χάσει το βηματισμό της», “δεν κάνουμε παρέλαση. Δεν βοηθά αυτή συζήτηση, προκαλεί σύγχυση στον κόσμο και θα χάσουμε ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

Αναφορικά με την Καθαρά Δευτέρα και το πέταγμα του χαρταετού, είπε πως «είναι θέμα, το οποίο ωστόσο, δεν έχει συζητηθεί ακόμα. Όλοι ξέρουμε ότι στο χαρταετό κρατούν αποστάσεις, ότι δεν μεταδίδεται από την καλούμπα και ότι όλοι το χρειάζονται. Αν όμως έχουμε συγκεντρώσεις ατόμων σε μεγάλες ομάδες, θα υπάρχει πρόβλημα».

Εξαδάκτυλος: Οι μεταλλάξεις έχουν αλλάξει το τοπίο

Για τη συνεδρίαση της Επιτροπής σήμερα, που σύμφωνα με πληροφορίες θα εισηγηθεί την παράταση του lockdown, o πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιατρών σημείωσε, «επιβάλουν οι συνθήκες να μην αλλάξουν τα μέτρα. Οι μεταλλάξεις έχουν αλλάξει το τοπίο. Εκτιμώ ότι τα μέτρα έχουν αποδώσει, απλώς δεν έχουν φέρει ακόμα το αποτέλεσμα».

Τέλος, για την αναστολή του εμβολιασμού από το εμβόλιο της AstraZeneca, στην οποία προχώρησαν κάποιες χώρες επεσήμανε πως σημασία δεν έχει «η ανάλυση του καθενός δεν αλλά η Επιτροπή» και εκτίμησε πως «ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή» ενώ εξέφρασε και τη βεβαιότητα πως «ότι το τι κάνει άλλο κράτος δεν είναι απαραίτητα το καλό».

Εξαδάκτυλος

O Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Σημειώνεται ότι οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν σήμερα προκειμένου να αποφανθούν για την παράταση του lockdown, το οποίο λήγει τυπικά την Κυριακή 14 Μαρτίου. Οι μεταλλάξεις τους ανησυχούν και για την ώρα δεν τίθεται θέμα άρσης των μέτρων. Παράλληλα, στη συνεδρίαση θα συζητηθεί και ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας

Η σύσταση των ιθυνόντων είναι η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα, αφού τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, οι έλεγχοι της Αστυνομίας αναμένεται να εντατικοποιηθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις εκτός δήμου και νομού κατοικίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments