Ελλάδα

Lockdown Ελλάδα: Πού αυστηροποιούνται τα μέτρα

Lockdown Ελλάδα: Πού αυστηροποιούνται τα μέτρα
Lockdown Ελλάδα: Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε χθες Παρασκευή για το ποιες περιοχές περνούν στο «βαθύ κόκκινο» και ποιες είναι κοντά σε αυτό.

Το lockdown στην Ελλάδα όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά τα μέτρα σκληραίνουν λόγω της έξαρσης του νέου κύματος του ιού. Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη χθεσινή ενημέρωση ανακοίνωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και ο Δήμος Ανωγείων μπαίνουν στο καθεστώς πολύ αυξημένουν κινδύνου. Θυμίζουμε ότι τα κρούσματα χθες έφτασαν τα 2.215, ενώ οι μεταλλάξεις είναι αυτές που «βοηθούν» τη εξάπλωση του ιού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε: «σε ορισμένες περιοχές τα τελευταία 24ωρα υπάρχει, δυστυχώς, αισθητή η επιδημιολογική επιβάρυνση.

Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, καθώς και του Δήμου Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, που σε συνέχεια της σημερινής σύσκεψης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, κατατάσσονται από αύριο το πρωί στις 6 στο Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κρούσματα στο Δήμο Ανωγείων έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε δύο ημέρες. Παράλληλα ο δεκατετραήμερος μέσος όρος κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στο Δήμο είναι 588, όταν το όριο συναγερμού του Ευρωπαϊκού CDC είναι 150.

Όσον αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί από 19, στις 27 Φεβρουαρίου, σε 59 εχθές, ενώ το εβδομαδιαίο ποσοστό αύξησης έχει φτάσει στο 240%».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις περιοχές που είναι κοντά στο να ενταχθούν στο «βαθύ κόκκινο». Όπως είπε: «Την ίδια στιγμή, το ιικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, ιδιαίτερα δε στους Δήμους Εορδαίας και Κοζάνης, στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Ημαθίας, ιδιαίτερα στο Δήμο Αλεξάνδρειας, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνης».

Lockdown Ελλάδα: Κι άλλες περιοχές κινδυνεύουν να μπουν στο «βαύ κόκκινο»

Lockdown Ελλάδα: Κι άλλες περιοχές κινδυνεύουν να μπουν στο «βαύ κόκκινο»

Ο υφυπουργός  Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε ακόμα στο τι ισχύει αναφορικά με τα ΚΤΕΟ, για τα οποία υπήρχαν πολλές απορίες, καθώς και για το αν και πώς θα γίνονται γάμοι.

«Θα ήθελα να δώσω κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προχθές. Για τη μετάβαση σε ΚΤΕΟ δεν υφίστανται οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν για τον κωδικό 2, μετακίνηση εντός οικείου Δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την κατοικία. Για τη μετακίνηση απαιτείται αποστολή sms με τον κωδικό 2 ή έντυπη βεβαίωση, καθώς και αποδεικτικό του ραντεβού με το ΚΤΕΟ.

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή αποφάσισε σήμερα ομόφωνα, υπέρ του αιτήματος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εφαρμογή ίδιων όρων στην τέλεση πολιτικών και θρησκευτικών γάμων. Ως εκ τούτου, η τέλεση γάμων θα επιτρέπεται με την παρουσία όμως αυστηρά έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού, καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού. Έως 9 άτομα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments