Ελλάδα

Ναύπλιο: 1.000 τα ενεργά κρούσματα

Ναύπλιο: 1.000 τα ενεργά κρούσματα
Ναύπλιο: Σε χίλια υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα του κορωνοϊού μετά τις μετρήσεις στα λύματα της πόλης. Μεγάλη ανησυχία για τη διασπορά του ιού.

Το Ναύπλιο είναι μια από τις πόλεις που φαίνεται να έχει σοβαρό πρόβλημα με τη διασπορά του κορωνοϊού. Σε 1.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα, σύμφωνα με τις μετρήσεις στα λύματα. Η είδηση έρχεται πριν να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα από την κυβέρνηση, ενώ οι μεταλλάξεις ανεβάζουν κρούσματα και διασωληνωμένους.

Πιο συγκεκριμένα αναφορικά με το Ναύπλιο, στα 1.000 άτομα υπολογίζονται οι φορείς του ιού στην πόλη, όπως προκύπτει από την εργαστηριακή διερεύνηση του ιού SARS-COV-2 στα αστικά λύματα δύο μονάδων βιολογικού καθαρισμού που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή. Προφανώς, τα συγκεκριμένα στοιχεία προκάλεσαν συναγερμό στις υγειονομικές αρχές και αναστάτωση κι ανησυχία στους κατοίκους της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γιώργο Καχριμάνη, που μίλησε στην ΕΡΤ, «ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όταν θα γίνονται και οι εργαστηριακοί έλεγχοι, θα ανακοινώνονται και τα αποτελέσματα, σε καμία περίπτωση δεν θα αποκρύπτονται αλλά οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν τα τηρούν τα μέτρα».

Πάντως, παρά τα ανησυχητικά αυτά στοιχεία, το Ναύπλιο δεν είναι ανάμεσα στις περιοχές για τις οποίες οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν να μπουν σε «βαθύ κόκκινο».

Ναύπλιο: Η ανακοίνωση του δήμου

«Ο Δήμος Ναυπλιέων και η ΔΕΥΑ Ναυπλίου, έχοντας ως πρώτο μέλημά τους την προστασία της δημόσιας υγείας των δημοτών τους και με αφορμή την αυξητική τάση που δείχνει να έχει η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας, προχώρησε σε ειδικές αναλύσεις στα αστικά λύματα, για την ανίχνευση του ιού.

Ναύπλιο: 1.000 τα ενεργά κρούσματα

Ναύπλιο: 1.000 τα ενεργά κρούσματα

Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου προέβη στην εργαστηριακή διερεύνηση του ιού SARS-COV-2 στα λύματα δύο μονάδων βιολογικού καθαρισμού που λειτουργούν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων, οι δειγματοληψίες που έγιναν στο Βιολογικό του Τολού δεν έδειξαν ανιχνεύσιμο ιϊκό φορτίο, ενώ το δείγμα ανεπεξέργαστων λυμάτων από το αποχετευτικό δίκτυο Ναυπλίου, επιβεβαίωσε την ύπαρξη γενετικού υλικού του ιού.

Το αποτέλεσμα για την είσοδο του αποχετευτικού δικτύου ήταν 24.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων.

Με βάση τα διεθνή μαθηματικά μοντέλα, με τα οποία προσεγγίζεται η συσχέτιση θετικών στον ιό κρουσμάτων και η παρουσία του ιού στα λύματα, λαμβάνοντας υπόψη τον ημερήσιο όγκο των λυμάτων που δέχεται η μονάδα επεξεργασίας, υπολογίζεται αδρά και με μεγάλα ποσοστά αβεβαιότητας ότι υπάρχουν στον εξυπηρετούμενο πληθυσμό περί τους 1.000 φορείς/ασθενείς.

Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου θα συνεχίσει τις δειγματοληψίες στα λύματα, για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης του ιού, με σκοπό πάντα τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων του Δήμου, από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments