Πως Να

Καμένο γάλα στο μπρίκι: Πώς καθαρίζεται

Καμένο γάλα στο μπρίκι: Πώς καθαρίζεται
Καμένο γάλα στο μπρίκι: Είναι σύνηθες όταν βράζουμε το γάλα και καεί, να μένουν καμένα υπολείμματα στον πάτο του σκεύους μας.

Το καμένο γάλα στο μπρίκι είναι σκέτος «πονοκέφαλος». Όχι μόνο γιατί συνέβη και πρέπει να το καθαρίσεις αλλά κυρίως γιατί πρέπει να έχεις υπομονή για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Την ίδια υπομονή και ψυχραιμία που πρέπει να έχεις όταν καθαρίζεις το καμένο φαγητό από τα μαγειρικά σκεύη. Ή τα μικροσκοπικά κουμπιά του τηλεκοντρόλ.

Και το καμένο προϊόν, είτε υγρό είτε στερεό, δεν είναι απαραίτητο να είναι γάλα. Αλλά μπορεί να είναι ένα οποιοδήποτε άλλο ρόφημα, όπως καφές ή σοκολάτα. Είναι σύνηθες λοιπόν, όταν βράζουμε το γάλα και καεί, να μένουν καμένα υπολείμματα στον πάτο του σκεύους μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε ώρες τριψίματος για να βγει ο λεκές αυτός με το σφουγγάρι και το απορρυπαντικό πιάτων μας. γάλα καφές μπρίκι

Ωστόσο, οι μυρωδιές και τα υπολείμματα από το καμένο γάλα παραμένουν. Και μία άλλη διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη και αποτελεσματική ενώ απαιτεί και πιο λίγο χρόνο. Αυτά που θα χρειαστούμε είναι αλάτι χοντρό, το σφουγγάρι της κουζίνας, ζεστό νερό και υγρό πιάτων.

Πρώτα βάζουμε το χοντρό αλάτι ώστε να καλυφθεί ο πάτος με το καμένο γάλα και στη συνέχεια το αφήνουμε για ένα τέταρτο. Μετά ρίχνουμε το υγρό πιάτων, λίγο ως προς την ποσότητα, και το ζεστό νερό. Τρίβουμε πολύ καλά την επιφάνεια με το καμένο γάλα με τη βοήθεια του σφουγγαριού. Με αυτό τον τρόπο και καθαρίζουμε πολύ εύκολα αυτό που θέλουμε και δεν μένουν δυσάρεστες οσμές στο σκεύος.

Επιπλέον, πέρα από το χοντρό αλάτι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύδι, αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή για να φύγει η ενοχλητική μυρωδιά από τον χώρο και μαγειρική σόδα, την οποία βάζουμε στο μπρίκι μας διαλυμένη σε νερό. Σαφώς, όταν τα ρίξουμε πάνω στο καμένο γάλα, δεν τα τρίβουμε αμέσως αλλά τα αφήνουμε να δράσουν λίγο καθώς μόνο έτσι θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. μπρίκι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments