Πως Να

Πώς να καθαρίσω τα κουμπιά του τηλεκοντρόλ

Πώς να καθαρίσω τα κουμπιά του τηλεκοντρόλ
Κουμπιά τηλεκοντρόλ: Θα χρειαστείς ελάχιστα υλικά και ο καθαρισμός δεν θα πάρει πάνω από ένα λεπτό.

Το τηλεκοντρόλ, όπως και το πληκτρολόγιο του ηλεκτρονικού υπολογιστή, είναι από τις μικρές συσκευές που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στο καθάρισμα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που τις χρησιμοποιούν αλλά ξεχνούν να τις καθαρίσουν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από τη μια, να βρωμίζουν πολύ και να μην καθαρίζονται εύκολα και από την άλλη, αυτή η συσσώρευση βρωμιάς προκαλεί, μακροπρόθεσμα σαφώς, λειτουργικό πρόβλημα στη συσκευή και για αυτό χαλάει πολύ πιο γρήγορα, όποια χρήση και αν γίνεται. Και μπορεί από τα πιο συνηθισμένα χειριστήρια να είναι αυτό της τηλεόρασης αλλά υπάρχουν διαφόρων ειδών συσκευές εισόδου που χρησιμοποιούνται συχνά στα βιντεοπαιχνίδια, και συνήθως έχουν ένα ή περισσότερα πλήκτρα τα οποία μπορούν να αναγνωριστούν από το σύστημα.

Όποιος λοιπόν, ενδιαφέρεται να καθαρίσει το τηλεκοντρόλ του και τα κουμπιά, μπορεί να επιλέξει και τον σύντομο- χρονικά- δρόμο αλλά και τον πιο εκτενή. Ο πρώτος και σύντομος καθαρισμός επαφών του τηλεκοντρόλ δεν διαρκεί πάνω από 1 λεπτό μα είναι αποτελεσματικός και μπορεί να γίνεται αν συμβαίνει σε τακτική βάση. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι χρήσιμη για τακτικό καθαρισμό σε μηνιαία βάση.

Τα υλικά που θα χρειαστεί κανείς, είναι μπατονέτες, πανάκι από μικροΐνες και αντισηπτικό υγρό χεριών. Αρχικά, βγάζουμε τις μπαταρίες και έπειτα βάζουμε μια μικρή ποσότητα απολυμαντικού στο πανάκι καθαρίζοντας την πίσω όψη και μετά την μπροστινή. Στη συνέχεια, βάζουμε υγρό στη μπατονέτα και καθαρίζουμε κάθε κουμπί.

Από την άλλη υπάρχει και ένας πιο διεξοδικός καθαρισμός επαφών του τηλεκοντρόλ, που διαρκεί περίπου ένα δεκάλεπτο και αφορά τηλεχειριστήρια που έχουν καιρό να καθαριστούν. Στην προκειμένη περίπτωση θα χρειαστούμε οινόπνευμα, μπατονέτες, ένα μικρό κατσαβίδι, ένα μαχαίρι και πανάκι με μικροΐνες. Και τώρα, αφαιρούμε τις μπαταρίες και με το κατσαβίδι βγάζουμε τις βίδες που συγκρατούν τα δύο κομμάτια του τηλεκοντρόλ.

Περνάμε το μαχαίρι από τις πλαϊνές ενώσεις του τηλεχειριστηρίου και πιέζουμε ελαφρά ώστε να ανοίξει στα δύο. Ανοίγουμε το τηλεκοντρόλ και αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη που περιέχει όλα τα κουμπιά και τις επαφές. Αφού βουτήξουμε το πανάκι με τις μικροΐνες στο οινόπνευμα ή το αντισηπτικό, καθαρίζουμε απαλά την πλαστική μεμβράνη του τηλεκοντρόλ. Με τις μπατονέτες επιμένουμε στα δύσκολα σημεία που είναι και τα πιο βρώμικα, χωρίς να ασκούμε πίεση και συναρμολογούμε το τηλεχειριστήριο για να είναι έτοιμο για χρήση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments