Πως Να

Πώς να καθαρίσω το καμένο φαγητό από τα μαγειρικά σκεύη

Πώς να καθαρίσω το καμένο φαγητό από τα μαγειρικά σκεύη
Καμένο φαγητό: Έτσι θα καθαρίσετε εύκολα ό,τι έχει κολλήσει στα σκεύη κουζίνας.

Το καμένο φαγητό είναι ο «πονοκέφαλος» της νοικοκυράς γιατί συχνά απαιτεί πολλή αναμονή και μπόλικο τρίψιμο.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που μπορεί αυτό να συμβεί είναι είτε επειδή αφαιρεθήκαμε μιλώντας στο τηλέφωνο για παράδειγμα είτε επειδή κάτι προέκυψε, κάτι πολύ έκτακτο που μας αποσυντόνισε είτε επειδή ο φούρνος ή το μάτι δεν θερμαίνει σωστά και στην ταχύτητα που εμείς επιθυμούμε. Άρα ποιο είναι το αποτέλεσμα; Το φαγητό να κολλάει στον πάτο και τα τοιχώματα στα διάφορα σκεύη κουζίνας όπως το τηγάνι, το ταψί και η κατσαρόλα.

Άλλωστε, στην τρέλα της καθημερινότητας, που το μυαλό μας σκέφτεται τόσα πράγματα το δευτερόλεπτο, είναι πολύ φυσικό το να αφαιρεθούμε και να ξεχάσουμε για παράδειγμα μια κατσαρόλα πάνω στο μάτι περισσότερη ώρα από όσο πρέπει με αποτέλεσμα να κάψουμε το φαγητό και να κάνουμε χάλια το σκεύος αυτό. Όμως, δεν χρειάζεται να σας πιάνει πανικός γιατί για κάθε πρόβλημα υπάρχει και μια λύση.

Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Love it» έχουν μάλιστα, μια στήλη όπου ασχολούνται με χρήσιμα tips και ωφέλιμες συμβουλές για την καθημερινή ζωή, όπως το καμένο φαγητό στο ταψί. Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, η εκπομπή αναφέρεται στο κολλημένο φαγητό στο κάτω μέρος των σκευών αλλά το ζεστό νερό, η μαγειρική σόδα, το υγρό πιάτων και το σύρμα είναι οι «σύμμαχοί» μας και για την περίπτωση που θέλουμε να καθαρίσουμε το καμένο φαγητό.

Μάλιστα, μπορούμε να κάνουμε συνδυασμό κινήσεων. Δηλαδή να ρίξουμε στο σκεύος λίγη μαγειρική σόδα προσθέτοντας ελάχιστο νερό, ίσα ίσα να βραχεί ο πάτος. Αφήνουμε τη σόδα να δράσει για περίπου τριάντα λεπτά και έπειτα τρίβουμε με ένα σφουγγαράκι για να διώξουμε τυχόν υπολείμματα. Μια άλλη λύση είναι να ρίξουμε στην κατσαρόλα ξίδι τόσο όσο να γεμίσει ο πάτος και έπειτα να προσθέσουμε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας, ανακατεύοντας το μείγμα και έπειτα τοποθετώντας το σκεύος στο μάτι. Βράζουμε για περίπου πέντε λεπτά και έπειτα πλένουμε. Τέλος, γεμίζουμε το σκεύος μέχρι τη μέση με νερό και έπειτα ρίχνουμε μέσα πέντε κουταλιές αλάτι. Αφήνουμε να μουλιάσει όλη τη νύχτα και την επόμενη ημέρα τρίβουμε τον πάτο με μια ξύλινη κουτάλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments