Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Μετατρέπεται σε κόκκινη ζώνη για το Καθολικό Πάσχα

Ιταλία κορωνοϊός: Μετατρέπεται σε κόκκινη ζώνη για το Καθολικό Πάσχα
Ιταλία κορωνοϊός: Στόχος είναι να αποφευχθούν οι μετακινήσεις και οι συνωστισμοί με μέτρα τα οποία θυμίζουν, σε λίγο πιο περιορισμένη κλίμακα, το περσινό Καθολικό Πάσχα.

Ο κορωνοϊός αναγκάζει την κυβέρνηση στην Ιταλία, ευρωπαϊκή χώρα η οποία έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από την πανδημία, βλέποντας τις ΜΕΘ των νοσοκομείων της να γεμίζουν ξανά, να πάρει την απόφαση να μετατραπεί σε κόκκινη ζώνη για το Πάσχα των Καθολικών, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στις διαρροές από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ντράγκι, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, στόχος είναι να αποφευχθούν οι μετακινήσεις και οι συνωστισμοί με μέτρα τα οποία θυμίζουν, σε λίγο πιο περιορισμένη κλίμακα, το περσινό Καθολικό Πάσχα. Παράλληλα, από την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να αυξηθούν οι απαγορεύσεις σε μεγάλο μέρος της Ιταλίας. Ιταλία σημαία

Αυτό σημαίνει πως σε όλη τη χώρα πρόκειται να καταργηθεί η κίτρινη ζώνη (η οποία προβλέπει μεγαλύτερη ευχέρεια μετακίνησης και λειτουργίας των καταστημάτων) από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις αρχές Απριλίου. Με μόνη εξαίρεση τη Σαρδηνία, η οποία παρουσιάζει πολύ μικρό αριθμό μολύνσεων, όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένεται να μετατραπούν σε πορτοκαλί και κυρίως κόκκινη ζώνη.

Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι πως οι μετακινήσεις θα γίνονται αποκλειστικά για λόγους αποδεδειγμένης ανάγκης και ότι η λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων θα επιτρέπεται μόνο για καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης και για λίγα άλλα, όπως βιβλιοπωλεία και καταστήματα με παιχνίδια. Επίσης, θα μπορεί να πραγματοποιείται μόνον μια επίσκεψη την ημέρα σε φιλικά σπίτια από το πολύ δυο άτομα.

Ιταλία κορωνοϊός: Πώς εξελίσσονται οι εμβολιασμοί;

Θυμίζουμε πως οι υγειονομικές αρχές της Δανίας και της Νορβηγίας ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, έπειτα από αναφορές για εμφάνιση θρόμβων σε ορισμένα από τα άτομα που εμβολιάσθηκαν, ενώ παράλληλα η ιταλική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη χορήγηση εμβολίων από την παρτίδα που ήταν σε χρήση στην Αυστρία.

Από την άλλη, η ιταλοελβετική φαρμακευτική εταιρεία Adienne Srl, που βρίσκεται στο Caponago της Λομβαρδίας, σύναψε συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V της Ρωσίας, σύμφωνα με το Ιταλικό Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Αυτό θα καταστήσει την Ιταλία την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που παράγει το ρωσικό εμβόλιο, το οποίο δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος ξεκίνησε την αξιολόγηση της καταλληλότητάς του την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments