Διεθνή

Ιταλία: Γεμίζουν ξανά οι ΜΕΘ της χώρας

Ιταλία: Γεμίζουν ξανά οι ΜΕΘ της χώρας
Ιταλία: Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την στρατηγική της, με στόχο να καταφέρει να εμβολιάσει τους πολίτες που το επιθυμούν, εντός καλοκαιριού.

Στην Ιταλία σήμερα καταγράφηκαν 19.749 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 376 νεκροί. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 345.336 διαγνωστικά τεστ, το 5,7% των οποίων προέκυψε θετικό. Σε αυξημένο επίπεδο ωστόσο είναι και οι μεταλλάξεις.

Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, 56 περισσότεροι ασθενείς βρίσκονται στις ΜΕΘ της χώρας, και 278 περισσότεροι στις νοσοκομειακές μονάδες. Σε 12 περιφέρειες με σύνολο 20, πάνω από το 30% των κλινών των μονάδων εντατικής θεραπείας, έχει γεμίσει με ασθενείς του covid 19. Σύμφωνα με ότι δήλωσε πριν λίγο, τέλος, ο Τζοβάνι Τότι, περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας, την Πέμπτη η ιταλική κυβέρνηση θα παρουσιάσει την νέα στρατηγική της, με στόχο να καταφέρει να εμβολιάσει όλους τους πολίτες που το επιθυμούν, εντός του καλοκαιριού.

 Ιταλία: Βεβαβίωση εμβολιασμού

Στο μεταξύ, η περιφέρεια της ιταλικής πρωτεύουσας (Λάτιο) έκανε γνωστό ότι από τα μέσα Μαρτίου, οι πολίτες στους οποίους έχουν χορηγηθεί και οι δυο δόσεις του εμβολίου θα μπορούν να τυπώνουν ηλεκτρονική βεβαίωση εμβολιασμού, η οποία θα είναι γραμμένη στα ιταλικά και στα αγγλικά. Στην φάση αυτή, η βεβαίωση θα πιστοποιεί απλά ότι ο κάτοχος έχει εμβολιαστεί, αλλά οι υπεύθυνοι της περιφέρειας του Λατίου ελπίζουν ότι στην συνέχεια θα μπορέσει να διευκολύνει και τις μετακινήσεις των πολιτών της, στην Ιταλία αλλά και στο εξωτερικό.

Στην Ρώμη, τέλος, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Τέρμινι, εγκαινιάσθηκε ένα νέο, μεγάλο κέντρο εμβολιασμού, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει σε εικοσιτετράωρη βάση, μόλις η αύξηση των προμηθειών των διαφόρων εμβολίων το επιτρέψει.

 Ιταλία Κορωνοϊός

Τα μέλη της ειδικής επιτροπής επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση Ντράγκι εξέφρασαν σήμερα έντονη ανησυχία για την αύξηση των μολύνσεων και πρόσθεσαν ότι θεωρούν πως πρέπει να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης σε όλες τις περιοχές της Ιταλίας «περιορίζοντας τις διαπροσωπικές σχέσεις, όπως και την δυνατότητα μετακίνησης των πολιτών».

Ιταλία: Τα κρούσματα των τελευταίων ημερών

Το Σάββατο στην Ιταλία καταγράφηκαν 23.641 περιστατικά κορωνοϊού και 307 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 355.024 διαγνωστικά τεστ, το 6,6% από τα οποία ήταν θετικό στην Covid-19. Την Παρασκευή τα κρούσματα ήταν 24.036, με 297 νεκρούς. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα νοσηλεύονται 50 περισσότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 327 περισσότεροι. Από την αρχή της πανδημίας της Covid-19, στην χώρα έχουν χάσει την ζωή τους 99.578 άνθρωποι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments