Ελλάδα

Κωστής Χατζηδάκης: Ομάδα κρούσης για την επιτάχυνση απονομής σύνταξης

Κωστής Χατζηδάκης: Ομάδα κρούσης για την επιτάχυνση απονομής σύνταξης
Κωστής Χατζηδάκης: Τη δημιουργία ομάδας κρούσης για γρηγορότερη απονομή των συντάξεων προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Κωστής Χατζηδάκης: Τη δημιουργία ομάδας κρούσης για γρηγορότερη απονομή των συντάξεων προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Τη δημιουργία ομάδας κρούσης για γρηγορότερη απονομή των συντάξεων προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά σημείωσε πως θα χρησιμοποιηθούν όλα τα δυνατά μέσα για να βγουν οι συντάξεις. Μάλιστα, κάλεσε τους δικαιούχους να κάνουν μέχρι τις 31 Μαρτίου την ψηφιακή αίτηση για την προκαταβολή σύνταξης, ώστε να μπορέσει να γίνει γρήγορα η επεξεργασία των αιτημάτων και να πληρωθούν οι συντάξεις αυτές μέχρι το Πάσχα.

Κωστής Χατζηδάκης: Πόσες αιτήσεις έχουν κατατεθεί

Ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι μέχρι εχθές είχαν κατατεθεί 16 χιλιάδες αιτήσεις. Οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε 155 χιλιάδες, εκ των οποίων οι 50.000 δικαιούχοι πήραν τη λεγόμενη προσωρινή σύνταξη. Ο κ Χατζηδάκης τόνισε ότι από τότε που άρχισε να λειτουργεί το σύστημα Ατλας για την ψηφιακή απονομή σύνταξης, το 2020, έχουν ήδη εκδοθεί περίπου 25. 500 συντάξεις.

Κωστής Χατζηδάκης: «Έρχεται» ομάδα κρούσης

Ο υπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδας κρούσης, η οποία θα είναι εξοπλισμένη με όλα τα μέσα ώστε να επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων. Σημείωσε ότι σύντομα θα πάνε στη βουλή και τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα.

Κωστής Χατζηδάκης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την προκαταβολή σύνταξης

Σε λειτουργία τέθηκε από τις 10 Μαρτίου η πλατφόρμα για την Ψηφιακή Αίτηση Χορήγησης Προκαταβολής Σύνταξης.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr και συγκεκριμένα μέσω του συνδέσμου https://prokatavoli.syntaxeis.gov.gr/ καθώς και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του e-EΦΚΑ (www.efka.gov.gr). H πλατφόρμα θα είναι ανοικτή μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτηση απονομής σύνταξης γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου υποβάλλουν στην πλατφόρμα αίτηση χορήγησης του ποσού προκαταβολής έναντι της σύνταξης.

Κωστής Χατζηδάκης: Ποια στοιχεία απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας

  • Οι κωδικοί ΤaxisNet του αιτούντα
  • Ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ
  • Το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού
  • Ο αριθμός Πρωτοκόλλου του αιτήματος συνταξιοδότησης, η ημερομηνία υποβολής του αιτήματος και ο τ. φορέας υποβολής/κατάθεσης του αιτήματος συνταξιοδότησης. Τα στοιχεία αυτά απαιτούνται εφόσον δεν είναι προσυμπληρωμένα στην αίτηση.
  • Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο αιτών χρησιμοποιεί του κωδικούς TaxisNet για την αυθεντικοποίησή του στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια ζητείται ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ του προκειμένου να ολοκληρωθεί η ταυτοποίησή του. Στη συνέχεια συμπληρώνει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό της προκαταβολής σύνταξης και θα πιστώνεται στη συνέχεια κάθε μήνα, καθώς και τα στοιχεία της αίτησης συνταξιοδότησης για την οποία υποβάλλει την αίτηση προκαταβολής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments