Ελλάδα

Πάρκα τσέπης Αθήνα: Εντυπωσίασαν το Reuters

Πάρκα τσέπης Αθήνα: Εντυπωσίασαν το Reuters
Πάρκα τσέπης Αθήνα: Συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

Τα «πάρκα τσέπης» στην Αθήνα εντόπισε το Reuters κάνοντας ένα εκτενές ρεπορτάζ για τα σημεία της πόλης που έχουν αγκαλιάσει οι Αθηναίοι, όπως αναφέρει, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η χρόνια ρύπανση η οποία είναι υπεύθυνη για έναν στους πέντε θανάτους στον κόσμο ενώ είναι και πιο θανατηφόρα από το κάπνισμα.

Τα «πάρκα τσέπης» λοιπόν, που έχουν αγκαλιαστεί από τους κατοίκους της ελληνικής πρωτεύουσας εντόπισε το Reuters και έκανε εκτενές ρεπορτάζ, στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρει ότι πρόκειται για «μικρά οικόπεδα που κάποτε ήταν γεμάτα σκουπίδια και άναρχη βλάστηση. Και τώρα μεταμορφώνονται σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η χρόνια ρύπανση». πάρκα τσέπης

Το δημοσίευμα εστιάζει και στην πηγή του προβλήματος που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα, με την «πληθυσμιακή έκρηξη που υπήρξε τις δεκαετίες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η μετανάστευση από αγροτικές περιοχές πυροδότησε την άναρχη δόμηση».

Πάρκα τσέπης Αθήνα: Πολλαπλά τα οφέλη

Το Reuters φιλοξενεί δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος σημειώνει πως η δημιουργία των πάρκων τσέπης «έχει να κάνει με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, τη μείωση των θερμοκρασιών, την παροχή ποιότητας ζωής και τη δημιουργία νέων σημείων αναφοράς εντός της πόλης».

Παράλληλα, το αφιέρωμα του πρακτορείου ειδήσεων αναφέρεται και στα σιντριβάνια της πρωτεύουσας, τα οποία μετά από πολλά χρόνια επισκευάζονται, «συμβάλλοντας στη μείωση της θερμοκρασίας, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα».

Πάρκα τσέπης Αθήνα: Πόσα είναι μέχρι στιγμής;

Αξίζει να τονισθεί πως μέχρι τώρα, έχουν δημιουργηθεί τρία τέτοια πάρκα, στην Κυψέλη, τον Κολωνό και το Παγκράτι, δίνοντας «ανάσα» δροσιάς, αλλά και χρώμα σε τρεις πυκνοδομημένες περιοχές που στερούνται του πράσινου ελεύθερου χώρου.

Πάντως, στον προγραμμαισμό του Δήμου Αθηναίων είναι η «δημιουργία περισσότερων πρότυπων πάρκων στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης, ώστε να αναγεννηθούν χώροι που έχουν αφεθεί εδώ και πολλά χρόνια στην τύχη τους». πάρκα τσέπης

Και να σημειωθεί πως ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει πλέον, τη διαχείριση του λόφου του Λυκαβηττού στο σύνολό του. Ειδικότερα, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, με απόφαση που έλαβε σε πρόσφατη συνεδρίασή του, εξουσιοδότησε τον δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, προκειμένου να προχωρήσει στη μίσθωση των 35 στρεμμάτων που ανήκουν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, στα οποία βρίσκονται το θέατρο και ο χώρος του πάρκινγκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments