Πολιτική

Μάκης Βορίδης: Τέλος στη βία της άκρας Αριστεράς

Μάκης Βορίδης: Τέλος στη βία της άκρας Αριστεράς
Μάκης Βορίδης: Την ανάγκη να μπει τέλος στη στη βία της άκρας Αριστεράς τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Τι είπε για τη Νέα Σμύρνη.

Ο Μάκης Βορίδης μίλησε για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη με την επίθεση αστυνομικού (που τέθηκε σε διαθεσιμότητα) σε πολίτη αλλά και τα επεισόδια που οδήγησαν στον τραυματισμό του αστυνομικού. Ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχτηκε ότι υπήρξε περιστατικό αστυνομική βίας στην Νέα Σμύρνη, ωστόσο πρόσθεσε ότι «η αστυνομία αντιμετωπίζει χιλιάδες περιστατικά έκνομης βίας και δεν θα την καταδικάσουμε για ένα περιστατικό» ενώ πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ρητορική εξίσωσης των περιστατικών.

Μάκης Βορίδης

O Μάκης Βορίδης

Μάκης Βορίδης: Τι υποστήριξε

Μιλώντας στον Ant1 ο ΜάκηςΒορίδης σχολίασε τα επεισόδια που ακολούθησαν την επόμενη ημέρα στη Νέα Σμύρνη λέγοντας ότι «αφήνουμε έξω από την συζήτηση την συστηματική βία της άκρας αριστεράς» με την οποία πρέπει να τελειώνουμε. «Πίσω από τις κινητοποιήσεις υπάρχει ένα πλαίσιο πολιτικό και ιδεολογικό. Υπάρχει πολιτικό χάιδεμα και δικαιολογητικός λόγος» για όλα αυτά τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αναφερόμενος στα μέτρα επιπλέον ελέγχου της συμπεριφοράς των αστυνομικών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ο κ. Βορίδης είπε ότι έρχεται ένα «νομοσχέδιο που θα ενισχύει την εκπαίδευση των αστυνομικών και την ενίσχυση του Συνηγόρου του Πολίτη». Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι η αύξηση της επιτήρησης από της ΕΛ.ΑΣ. λόγω του lockdown είναι λογικό να φέρνει προστριβές και τόνισε ότι «δεν μπορούμε να μετράμε απομονωμένα τα στοιχεία». Επισήμανε ακόμα πως «αν η αντιπολίτευση έχει κάποιες προτάσεις να τις φέρει να τις συζητήσουμε» και σημείωσε πως η επιτροπή Αλιβιζάτου κάνει μόνο προτάσεις.

Μάκης Βορίδης

O Μάκης Βορίδης

Μάκης Βορίδης: Τι δήλωσε για τα δημοτικά τέλη

Σχετικά με τα δημοτικά τέλη ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι το θεσμικό πλαίσιο έχει διαμορφωθεί για την μείωση τους και έχει δοθεί η δυνατότητα στους δημάρχους από την κυβέρνηση ώστε να τα μειώσουν. Ωστόσο, είπε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να επέμβει για να τα μειώσει η ίδια, καθώς είναι θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ρύθμιση για την δυνατότητα οι οφειλές προς τους δήμους να ρυθμιστούν σε 100 δόσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments