Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό του πολίτη

Νέα Σμύρνη: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό του πολίτη
Νέα Σμύρνη: Πρόκειται για τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ξυλοκόπησε τον 29χρονο φοιτητή στην Πλατεία την Κυριακή.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη. Στον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων, έγινε γνωστό σήμερα ότι ο ανθυπαστυνόμος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 29χρονου το μεσημέρι της Κυριακής (7/3) στην Πλατεία της περιοχής τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για τον πρώτο αστυνομικό που φαίνεται στο βίντεο να επιτίθεται στον νεαρό. Σημειώνεται ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα και άλλοι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό. Είχε προηγηθεί σχετική πρόταση του αξιωματικού που διενεργεί την ΕΔΕ.

Νέα Σμύρνη: Παρακάτω ένα από τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τον ξυλοδαρμό του νεαρού

Νέα Σμύρνη: Τι έχει πει η ΕΛΑΣ για το περιστατικό

Θυμίζουμε ότι σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία έκανε λόγο για επίθεση 30 ατόμων κατά των αστυνομικών. Όπως σημείωσε: «Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς. Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα».

Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη: Σε διαθεσιμότητα o αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ.

Νέα Σμύρνη: Διαφορετική η εκδοχή των κατοίκων

Οι κάτοικοι απ’ την πλευρά τους αναφέρουν ότι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ επέβαλαν πρόστιμο σε μια οικογένεια τα μέλη της οποίας δεν φορούσαν μάσκες, άλλοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για αυτή τους την κίνηση, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η κατάσταση να ξεφύγει. Σε βίντεο φαίνεται δύο νεαροί με μάσκες να συνομιλούν με τους αστυνομικούς όταν η λεκτική αντιπαράθεση ξέφυγε με τον αστυνομικό στη συνέχεια να χτυπάει με το γκλοπ έναν από τους νεαρούς. Λίγο αργότερα ακολούθησε διαδήλωση στην περιοχή κατά της αστυνομικής βίας ενώ ακολούθησε και νέος κύκλος επεισοδίων με την αστυνομία.

Νέα Σμύρνη: Ένταση στην πλατεία

Νέα Σμύρνη: Ένταση στην πλατεία

Μάλιστα, τα γεγονότα αυτά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τους κατοίκους να αντιδρούν και να πραγματοποιούν χθες συγκέντρωση στην Πλατεία, με χιλιάδες κόσμου να δίνει το “παρών”. Διαδηλωτές όχι μόνο από τη Νέα Σμύρνη αλλά από αρκετές γειτονιές της Αθήνας θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία. Ωστόσο, εκεί μια ομάδα περίπου 400 κουκουλοφόρων ξεκίνησαν τα επεισόδια με ρίψη μολότοφ και αντικειμένων προς τους αστυνομικούς. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με χημικά και οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές. Από τα γεγονότα 10 είναι οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν ενώ έγιναν και συλλήψεις.

Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη: Επεισόδια και τραυματίες

Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη: Επεισόδια και τραυματίες

Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη: Επεισόδια και τραυματίες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments