Ελλάδα

Καθαρά Δευτέρα: Αυτά τα καταστήματα θα λειτουργήσουν σήμερα

Καθαρά Δευτέρα: Αυτά τα καταστήματα θα λειτουργήσουν σήμερα
Καθαρά Δευτέρα: Θα παραμείνουν ανοιχτά προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τις τελευταίες αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Με αυστηρά περιοριστικά μέτρα και εντός των Δήμων τους θα κάνουν φέτος οι πολίτες Καθαρά Δευτέρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα. Για την σημερινή ημέρα δεν υπάρχουν εξαιρέσεις καθώς ισχύουν όλα τα μέτρα που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Επίσης, ανοιχτά θα παραμείνουν κάποια καταστήματα προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τις τελευταίες αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι. Συγκεκριμένα, κανονικά θα λειτουργήσουν τα ιχθυοπωλεία στη Βαρβάκειο Αγορά, τα μίνι μάρκετ, οι φούρνοι, οι λαϊκές αγορές και τα ιχθυοπωλεία. Σημειώνεται, ότι κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, αρκετοί φούρνοι που χρησιμοποιούν εταιρείες «ντελίβερι» θα κάνουν και παράδοση της λαγάνας κατ’ οίκον, ενώ για τους υπόλοιπους που θα μεταβούν στα καταστήματα θα τηρούνται όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό και θα υπάρχουν αποστάσεις ασφαλείας, εάν σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρηθούν ουρές. 

Καθαρά Δευτέρα

Καθαρά Δευτέρα

Καθαρά Δευτέρα: Θυμίζουμε ότι σήμερα όπως και τις προηγούμενες ημέρες ισχύουν τα εξής,

  • Δεν επιτρέπονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται (πχ μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία κοκ)
  • Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης με μήνυμα 2 και ATM τραπεζών με μήνυμα 3 πραγματοποιούνται μόνο εντός του δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας. Παράλληλα, οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας (μήνυμα 4), οι αστυνομικοί ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις.
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, καθώς και για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Ακόμη, το Σάββατο και την Κυριακή, η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη ξεκινά από τις 7 το απόγευμα και διαρκεί ως τις 5 το πρωί, όπως κάθε Σαββατοκύριακο. Υπενθυμίζεται ότι για τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments