Κόσμος

Κορωνοϊός Γερμανία: Αυστηρότερους περιορισμούς ζητούν οι εντατικολόγοι

Κορωνοϊός Γερμανία: Αυστηρότερους περιορισμούς ζητούν οι εντατικολόγοι
Κορωνοϊός Γερμανία: Οι γερμανικές υγειονομικές αρχές προειδοποιούν εδώ και πολλές ημέρες για τις επιπτώσεις του τρίτου κύματος.
Κορωνοϊός Γερμανία: Οι γερμανικές υγειονομικές αρχές προειδοποιούν εδώ και πολλές ημέρες για τις επιπτώσεις του τρίτου κύματος.

Με τον κορωνοϊό να σαρώνει τη Γερμανία και το lockdown να έχει παραταθεί ως τις 28 Μαρτίου, η ένωση Γερμανών εντατικολόγων ζήτησε σήμερα νέα αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση του τρίτου κύματος στη χώρα. “Βάσει των δεδομένων που διαθέτουμε και εξαιτίας της εξάπλωσης του βρετανικού παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, συνιστούμε πολύ έντονα την επιστροφή ήδη από τώρα σε ένα locdown για να αποτρέψουμε ένα ισχυρό τρίτο κύμα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κρίστιαν Καραγιαννίδης, επιστημονικός διευθυντής της ένωσης εντατικολόγων.

Κορωνοϊός Γερμανία: Δεν κερδίζουμε τίποτα αφήνοντας την επόμενη εβδομάδα ή τις επόμενες δύο εβδομάδες ανοικτές

Ακόμη, ο κ. Καραγιαννίδης σημείωσε ότι “αν η κυβέρνηση και τα κρατίδια δεν επαναφέρουν αμέσως αυστηρούς περιορισμούς, ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 2.800, ενδέχεται να φτάσει πολύ γρήγορα τις 5.000 ή 6.000, αν δώσουμε την ευκαιρία στον ιό να εξαπλωθεί. Δεν κερδίζουμε τίποτα αφήνοντας την επόμενη εβδομάδα ή τις επόμενες δύο εβδομάδες ανοικτές, διότι θα φτάσουμε πολύ γρήγορα σε αυξημένο επίπεδο και τότε θα είναι δύο φορές πιο δύσκολο να πέσουν οι αριθμοί”.

Κορωνοϊός Γερμανία

Κορωνοϊός Γερμανία

Σημειώνεται ότι οι γερμανικές υγειονομικές αρχές προειδοποιούν εδώ και πολλές ημέρες για τις επιπτώσεις του τρίτου κύματος της επιδημίας του κορωνοϊού που συνδέεται με την εξάπλωση του βρετανικού παραλλαγμένου στελέχους και έχει αυξήσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων. “Η τάση δείχνει ότι πρέπει να αναμένουμε πολύ περισσότερα κρούσματα την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου από αυτά που είχαν καταγραφεί τα Χριστούγεννα”, προειδοποίησε από την μεριά του το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Κορωνοϊός Γερμανία: Ο επικεφαλής του, Λόταρ Βίλερ, ήδη έχει εκτιμήσει ότι το τρίτο κύμα έχει ξεκινήσει στη χώρα

Θυμίζουμε ότι στα τέλη Φεβρουαρίου οι γερμανικές αρχές χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα επιτρέποντας την επαναλειτουργία των σχολείων με τον μισό αριθμό μαθητών ανά τάξη και κάποιων επιχειρήσεων, όπως τα κομμωτήρια. Παράλληλα έχουν χαλαρώσει και οι απαγορεύσεις που αφορούν τις κοινωνικές επαφές. Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, και οι πρωθυπουργοί των 16 κρατιδίων αναμένεται να συσκεφθούν για να συζητήσουν την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα και το ενδεχόμενο νέων μέτρων στις 22 Μαρτίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments