Ελλάδα

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca
Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγήθηκε ομόφωνα τη συνέχιση του εμβολιασμού με το συγκεκριμένο σκεύασμα. Ολόκληρη η ανακοίνωση.
Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγήθηκε ομόφωνα τη συνέχιση του εμβολιασμού με το συγκεκριμένο σκεύασμα. Ολόκληρη η ανακοίνωση.

Να συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο της AstraZeneca εισηγήθηκε η Εθνική Επιτροπή Εμβολισμών, η οποία συνεδρίασε σήμερα. Αν και αρκετές χώρες τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο έχουν βάλει φρένο στη χορήγησή του λόγω των παρενεργειών, η Ελλάδα δεν σταματά τους εμβολιασμούς.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών «ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους το σύνολο των δεδομένων από όλες τις χώρες συνιστούν τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca».

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στη σημερινή συνεδρίασή της (16/3/2021) εξέτασε εκ νέου το θέμα που προέκυψε με αναφορές για μεμονωμένα περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά και την προληπτική προσωρινή αναστολή των εμβολιασμών από επιπλέον χώρες.

Η Επιτροπή εξέτασε τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα και ομόφωνα κρίνει πως δεν συντρέχει λόγος τροποποίησης της εισήγησής της της 11/3/2021. Η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους το σύνολο των δεδομένων από όλες τις χώρες συνιστούν τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επισημαίνεται εκ νέου ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, δίνoυν απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας των εμβολίων. Έτσι, παρακολουθούν αδιάλειπτα τις αξιολογήσεις του ΕΜΑ και του WHO καθώς και τις αναφορές για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες όλων των εμβολίων κατά της νόσου COVID-19. Συμπερασματικά, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγείται ομόφωνα τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει.

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ συνέστησε ψυχραιμία και τόνισε πως «θα πρέπει να είμαστε νηφάλιοι και ψύχραιμοι». Επίσης, εξήγησε ότι «μέχρι να πει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων κάτι διαφορετικό, συνεχίζουμε να εμβολιαζόμαστε κανονικά». «Εμβολιαζόμαστε με όλα τα εμβόλια που έχει πει η Ευρώπη. Από την αρχή της διαδικασίας των εμβολιασμών εμπιστευόμαστε έναν θεσμό τον ΕΜΑ. Αυτός δίνει αδειοδοτήσεις, εμείς ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του και δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής. Χθες μίλησε υπέρ του οφέλους των εμβολιασμών», είπε .

Σημειώνεται, ότι μέχρι σήμερα Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Νορβηγία, Δανία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Ισλανδία, Ισπανία, Σουηδία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Ταϊλάνδη, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Ινδονησία έχουν αναστείλει την χορήγησή του ενώ η Αυστρία έχει ανακοινώσει ότι ανέστειλε τη χρήση μιας παρτίδας εμβολίων της AstraZeneca, της ABV5300. Οι διεθνείς και εθνικές ρυθμιστικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.  

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments