Ελλάδα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού
Μάριος Θεμιστοκλέους: Τι δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τη σειρά των εμβολιασμών.

Όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού για εμβολιασμό της επόμενης ομάδας, η οποία είναι τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και θα γίνει την Παρασκευή 19 Μαρτίου.

Μάριος Θεμιστοκλέους: 1.300.000 εμβολιασμοί

Τόνισε, δε, ότι οι πολίτες που ανήκουν στην κατηγορία αυτή είναι περίπου 250.000 άτομα με πολύ συγκεκριμένες παθήσεις. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει και το άνοιγμα της πλατφόρμας ραντεβού εμβολιασμών για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών στις 26 Μαρτίου και αρχές Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 65-69 ετών. Σήμερα, όπως είπε, τα προγραμματισμένα ραντεβού ήταν 7.715 και πραγματοποιήθηκαν 6.684 μέχρι τις 17:30, ποσοστό 85%, πολύ υψηλό δεδομένων των συνθηκών. Οι εμβολιασμοί, μάλιστα, ξεπέρασαν τις 8.000, ενώ συνολικά έχουν γίνει πάνω από 1.300.000 εμβολιασμοί. Μάριος Θεμιστοκλέους

Σχετικά με το θέμα της ασφάλειας του εμβολίου της AstraZeneca, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως η επιτροπή αποφάσισε τη συνέχιση χορήγησής του και η θέση της είναι ξεκάθαρη. Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε καθαρά σε επιστημονικά κριτήρια εξετάζοντας τα δεδομένα όλων των χωρών. «Η Ελλάδα ήμασταν και είμαστε στη γραμμή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος έχει στη διάθεσή του όλα τα δεδομένα από όλες τις χώρες και είναι αυτός που εγκρίνει φάρμακα και εμβόλια. Χρησιμοποιούμε τα εμβόλια που ο ΕΜΑ ενέκρινε. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, που αποτελείται από κορυφαίους επιστήμονες, αφού εξέτασε και εξετάζει ανά πάσα στιγμή όλα τα γεγονότα αποφάσισε τη συνέχιση των εμβολιασμών.», διευκρίνισε.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί της AstraZeneca

Στην εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για συνέχιση των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας αναφέρθηκε η κ. Θεοδωρίδου. Όπως είπε, η εμφάνιση των περιστατικών θρομβώσεων μπορεί να είναι μια χρονική σύμπτωση και να μην σημαίνει αιτιολογική συσχέτιση.

 Η ίδια επανέλαβε την εισήγηση της επιτροπής, η οποία έχει ως εξής:

«Η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), οι οποίοι έχουνστη διάθεσή τους το σύνολο των δεδομένων από όλες τις χώρες συνιστούν τη συνέχισητου εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca. Επισημαίνεται εκ νέου ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, δίνoυν απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας των εμβολίων. Έτσι, παρακολουθούν αδιάλειπτα τις αξιολογήσεις του ΕΜΑ και του WHOκαθώς και τις αναφορές για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες όλων των εμβολίων κατά της νόσου COVID-19».

«Συμπερασματικά, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγείται ομόφωνα τη συνέχισητου εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει». Όπως είπε είναι λάθος να παίρνουν αντιπηκτικά προηγουμένως όσοι πρόκειται να κάνουν το εν λόγω εμβόλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments