Διεθνή

Γερμανία: Προς παράταση του lockdown

Γερμανία: Προς παράταση του lockdown
Γερμανία: Aναμένεται να συζητηθεί η παράταση των αυστηρών μέτρων και αναβολή της σταδιακής άρσης τους, η οποία είχε προγραμματιστεί στις 22 Μαρτίου.

H Γερμανία κοντά στην παράταση του lockdown και αναβολή της προγραμματισμένης άρσης των μέτρων περιορισμού. Συγκεκριμένα εξετάζουν Καγκελαρία και κρατίδια, καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού εξακολουθούν να αυξάνονται.

Σύμφωνα με το περιοδικό Business Insider, στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο παράτασης της ισχύος των αυστηρών μέτρων και αναβολή της σταδιακής άρσης τους, η οποία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22 Μαρτίου.

Γερμανία: Παράταση του lockdown

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και πάλι οι εξωτερικοί χώροι εστίασης, καθώς και τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, ενώ θα επιτρεπόταν ακόμη ακόμη η άθληση ομάδων σε ανοιχτό χώρο. Εάν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας ήταν από 50 έως 100, οι αποφάσεις αυτές θα αναθεωρούνταν.

Γερμανία

Ο σχεδιασμός ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό, φαίνεται ότι τώρα επανεξετάζεται, με πιθανότερο σενάριο αυτό της παράτασης της ισχύουσας κατάστασης και μετά τις 28 Μαρτίου, λόγω τόσο της αύξησης των κρουσμάτων όσο και των προβλημάτων με το εμβόλιο της AstraZeneca, αναφέρει το Business Inseider. Επιπλέον, φαίνεται ότι δεν θα υπάρχει εγκαίρως επαρκής αριθμός «γρήγορων» τεστ για να στηρίξει το άνοιγμα.

Στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία θα ενημερώσει σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης νέων εμβολίων.

Γερμανία: Περισσότερα από 9.100 τα νέα κρούσματα

Επιμένει ο κορωνοϊός στη Γερμανία, με τα κρούσματα να είναι χιλιάδες καθημερινά. Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει την παράταση των περιοριστικών μέτρων ως τις 28 Μαρτίου και στη χώρα τα rapid test εξαφανίστηκαν από τα σούπερ μάρκετ. Το τελευταίο 24ωρο λοιπόν, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 9.146 φθάνοντας τα 2.518.591, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Παράλληλα, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανακοίνωσε ακόμη ότι 300 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 72.489 νεκρούς μέχρι εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments