Ελλάδα

Ενίσχυση ΕΣΥ: Ανακοινώσεις το απόγευμα από τον Κικίλια

Ενίσχυση ΕΣΥ: Ανακοινώσεις το απόγευμα από τον Κικίλια
Ενίσχυση ΕΣΥ: Το Σύστημα Υγείας πιέζεται. Τι αναμένεται να πει ο υπουργός Υγείας.

Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας καθώς οι νοσούντες με κορωνοϊό δεν λένε να μειωθούν. Η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει ξεφύγει με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον “Ερυθρό Σταυρό”, ο οποίος σήμερα εκκενώνεται προκειμένου να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid-19. Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας και ο ΙΣΑ απευθύνουν έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν την  προσπάθεια του ΕΣΥ.

Ενίσχυση ΕΣΥ:  Πρόγραμμα ένταξης ιδιωτικών κλινικών στο Σύστημα Υγείας

Στο πλαίσιο αυτό, στις 6:00 το απόγευμα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα ένταξης ιδιωτικών κλινικών στο Σύστημα Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένες κλινικές θα διατεθούν αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19, ενώ στο πρόγραμμα του ΕΣΥ θα ενταχθούν και άλλες για ανθρώπους που έχουν άλλα νοσήματα, πλην κορωνοϊού.

Νωρίτερα σε δηλώσεις της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, εξήγησε ότι οι ανακοινώσεις αφορούν την περαιτέρω ενίσχυση του Συστήματος και τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. « Το σύστημα υγείας πιέζεται, αντέχει όμως, και θα αντέξει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενίσχυση ΕΣΥ: Εκκενώνεται ο “Ερυθρός Σταυρός” – Μετατρέπεται σε Covid-19 νοσοκομείο

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκκένωση του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» προκειμένου να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά Covid-19. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, «χθες βράδυ δόθηκε εντολή να μετατραπεί το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού. Σήμερα εκκενώνεται από τους νοσηλευόμενους ασθενείς που είναι γενικά περιστατικά». 

Ενίσχυση ΕΣΥ: Πάνω από 600 οι διασωληνωμένοι

Σημειώνεται ότι χτες οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν τους 600. Συγκεκριμένα, έφτασαν τους 605 από 564 σε μία ημέρα, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για τον πιο αξιόπιστο δείκτη τόσο για την ανοδική πορεία της επιδημίας αλλά και για την περαιτέρω πίεση που θα ασκηθεί στο ΕΣΥ τις επόμενες 20 με 25 ημέρες.

Μόλις μια εβδομάδα πριν, δηλαδή στις 9 Μαρτίου, οι διασωληνωμένοι δεν ξεπερνούσαν τους 500, ενώ σήμερα φτάνουν στα επίπεδα της 26ης Νοεμβρίου 2020, όταν υπήρχαν 608 διασωληνωμένοι. Το 60% των ασθενών με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής λόγω των σοβαρών επιπλοκών του κορωνοϊού, νοσηλεύονται στην Αττική, πρόκειται για τους 374 από τους 606.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments