Ελλάδα

Ενίσχυση ΕΣΥ: Έκκληση από τον ΙΣΑ για πνευμονολόγους

Ενίσχυση ΕΣΥ: Έκκληση από τον ΙΣΑ για πνευμονολόγους
Ενίσχυση ΕΣΥ: "Στην έκτακτη αυτή ανάγκη καλούμε τους συναδέλφους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στον εθνικό σκοπό" αναφέρει ο Γιώργος Πατούλης.

Με τα κρούσματα να παραμένουν σταθερά πάνω από 1.000 και τα νοσοκομεία να αναστενάζουν το υπουργείο Υγείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απευθύνουν έκκληση σε ιδιώτες παθολόγους, γενικούς γιατρούς, πνευμονολόγους αλλά και αναισθησιολόγους να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε ζητηθεί ξανά η συνδρομή των ιδιωτών γιατρών.

Ενίσχυση ΕΣΥ: Μέχρι στιγμής, 30 έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα, ωστόσο δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος, που παλεύει με την πανδημία.

Το προσωπικό του ΙΣΑ τις τελευταίες ημέρες έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους ιδιώτες ιατρούς μέλη του και τους ενημερώνει για την πρόταση του υπουργείου Υγείας και την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν στην ενίσχυση των συναδέλφων τους, που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη στα δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα, η σχετική πλατφόρμα του ΙΣΑ για τις δηλώσεις συμμετοχής έχει προσαρμοστεί για να έχει τη δυνατότητα να δεχθεί αιτήματα ιατρών και από άλλα μέρη της χώρας.

«Στην έκτακτη αυτή ανάγκη καλούμε τους συναδέλφους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στον εθνικό σκοπό και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας που έχουν υπερβεί τις δυνάμεις τους, δίνοντας τη μάχη ενάντια στο φονικό ιό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

ΜΕΘ

Ενίσχυση ΕΣΥ: Τι έχει αναφέρει ο Βασίλης Κικίλιας

Τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Υγείας ανέφερε επί  του θέματος: «Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε όλη την Αττική. Θα ήθελα για μία ακόμη φορά να κάνω, να κάνουμε κάλεσμα, έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς των ανάλογων ειδικοτήτων που είναι συναφείς με την αντιμετώπιση της Covid, προκειμένου για κάποιες μέρες, εβδομάδες, μήνα να ενσωματωθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να βοηθήσουν στην τεράστια προσπάθεια η οποία γίνεται.

Να θυμίσω ότι με νομοθετική πρωτοβουλία του Νοεμβρίου η αμοιβή τους θα είναι 2.000 ευρώ μηνιαίως, ακατάσχετα, αφορολόγητα, με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, συν τις εφημερίες που είναι με αυτούς οι οποίοι έχουν ήδη ενσωματωθεί, υπολογίζονται στη 1η και 2η ΥΠΕ από 1.000 έως 1.400 ευρώ το μήνα.

Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε, όλοι πρέπει να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους, πρέπει να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, βλέπετε δεν υπάρχει δημόσια υγεία, ιδιωτική υγεία. Πλέον όλοι μαζί είναι στη μάχη, στη μάχη για την ανθρώπινη ζωή και την δημόσια υγεία και την περίθαλψη. Μία μάχη η οποία, κατά την άποψή μας και γνώμη μας, είναι ιερή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments