Ελλάδα

Ερυθρός Σταυρός: Εκκενώνεται το νοσοκομείο – Μετατρέπεται σε κορωνοϊού

Ερυθρός Σταυρός: Εκκενώνεται το νοσοκομείο – Μετατρέπεται σε κορωνοϊού
Ερυθρός Σταυρός: Το νοσοκομείο εκκενώνεται από τους νοσηλευόμενους ασθενείς που είναι γενικά περιστατικά και μετατρέπεται σε νοσοκομείο κορωνοϊού.

Δύσκολες είναι οι ώρες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα κρούσματα παραμένουν υψηλά και το υπουργείο Υγείας κάνει έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συμβάλλον στην “μάχη” με την πανδημία. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pagenews.gr εκκενώνεται το νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός” από γενικά περιστατικά προκειμένου να δέχεται μόνο ασθενείς κορωνοϊού.

Ερυθρός Σταυρός: Νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, “χθες βράδυ δόθηκε εντολή να μετατραπεί το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού. Σήμερα εκκενώνεται από τους νοσηλευόμενους ασθενείς που είναι γενικά περιστατικά”. ΜΕΘ

Ερυθρός Σταυρός: Έκκληση από το υπουργείο και τον ΙΣΑ για πνευμονολόγους

Θυμίζουμε ότι χθες, το υπουργείο Υγείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απηύθυναν έκκληση σε ιδιώτες παθολόγους, γενικούς γιατρούς, πνευμονολόγους αλλά και αναισθησιολόγους να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Τις προηγούμενες ημέρες είχε ζητηθεί ξανά η συνδρομή των ιδιωτών γιατρών. Μέχρι στιγμής, 30 έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα, ωστόσο δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος, που παλεύει με την πανδημία.

Το προσωπικό του ΙΣΑ τις τελευταίες ημέρες έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους ιδιώτες ιατρούς μέλη του και τους ενημερώνει για την πρόταση του υπουργείου Υγείας και την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν στην ενίσχυση των συναδέλφων τους, που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη στα δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα, η σχετική πλατφόρμα του ΙΣΑ για τις δηλώσεις συμμετοχής έχει προσαρμοστεί για να έχει τη δυνατότητα να δεχθεί αιτήματα ιατρών και από άλλα μέρη της χώρας.

«Στην έκτακτη αυτή ανάγκη καλούμε τους συναδέλφους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στον εθνικό σκοπό και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας που έχουν υπερβεί τις δυνάμεις τους, δίνοντας τη μάχη ενάντια στο φονικό ιό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Υγείας ανέφερε επί  του θέματος: «Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε όλη την Αττική. Θα ήθελα για μία ακόμη φορά να κάνω, να κάνουμε κάλεσμα, έκκληση στους ιδιώτες ιατρούς των ανάλογων ειδικοτήτων που είναι συναφείς με την αντιμετώπιση της Covid, προκειμένου για κάποιες μέρες, εβδομάδες, μήνα να ενσωματωθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να βοηθήσουν στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments